Artikel top billede

(Foto: Maciej Cielma)

Kina forlanger at se kildekoderne i store systemer fra Microsoft, IBM og Intel

Kineserne har forlangt at se den kildekode, som de store it-firmaer distribuerer i landet, men flere it-giganter stejler nu over at skulle udlevere kronjuvelerne.

Microsoft, IBM og Intel har ikke udvist den store begejstring for, at den kinesiske regering nu forlanger at se deres tophemmelige kildekoder og blueprints.

Forespørgslen fra Riget i Midten kommer, efter man har vedtaget en ny og hård cybersikkerhedslov.

Den kræver blandt andet, at alle teknologiselskaber, der driver forretning i landet, skal indsende deres kodedesign til de kinesiske myndigheder, der så vil kontrollere koden for sikkerhedshuller.

De kinesiske myndigheder siger, at der er behov for disse foranstaltninger for at sikre landets nationale sikkerhed.

Tak, men nej tak

Den politik gør dog de vestlige tech-giganter bekymrede, skriver The Wall Streat Journal.

Avisen kan fortælle, at firmaer som Microsoft, Intel og IBM har indvendinger mod denne praksis.

"Deling af kildekode beviser ikke, at den er sikker," lyder det fra Microsoft.

Intel tilføjer, at denne fremgangsmetode ligefrem kan sænke sikkerheden i software-produkterne og desuden "ødelægge den teknologiske innovation."

Der er dog ingen af selskaberne, der siger det, som mange nok sidder og tænker; nemlig, at hvis de overlader kronjuvelerne til andre, så er der en potentiel risiko for tyveri af intellektuelle rettigheder.

Kan vi mødes på midten?

Som et kompromis på forespørgslen om at udlevere kode har Microsoft foreslået, at koden bliver undersøgt i et lukket miljø under stor sikkerhed.

Dette forslag har de kinesiske myndigheder dog ikke ønsket at gå videre med.

Præcis hvor uenighederne lander, kan ingen sige endnu, men der er nok en stor sandsynlighed for, at de store it-firmaer vil gå ret langt for at kunne sælge produkter på et af verdens største markeder.

Frem til loven træder i kraft i juni, vil der angivelig foregå en del argumentation mellem USA og Kina, før at de kan mødes om en aftale.

Læs også:
[url=https://www.computerworld.dk/art/238560/it-eliten-flokkes-om-donald-trump-har-masser-af-oensker-og-gode-raad#DAH8vhm9PPdGFBSc.99
]It-eliten flokkes om Donald Trump: Har masser af ønsker og gode råd[/url]

Bombe under iPhonen: Efter valget af Trump kommer Kina med trusler mod Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere