Artikel top billede

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Næsten en million routere blev sendt til tælling under stort malware-angreb i sidste uge, og mange millioner routere er nu i farezonen. Danmark ser dog ud til at klare frisag, oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste.

Et stort malware-angreb i sidste uge næsten en million routere i sort hos Deutsche Telekom.

Det har siden vist sig, at millioner af routere verden over er sårbare over for den Mirai-malware, der udgjorde angrebet på routerne hos Deutsche Telekoms kunder.

Sikkerhedsfirmaet Flashpoint har vurderet, at der kan være omkring 41 millioner enheder på verdensplan, der er sårbare og kører med port 7547 åben - det er den port, de it-kriminelle angriber.

Heldigvis ser ikke ikke ud til, at danske routere er i farezonen.

Derfor rammes Danmark ikke

Det skriver Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i en opdatering om Mirai-angrebet:

"CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark," lyder det.

"Problemet var forårsaget af et cyberangreb mod de DSL-routere som står hos Deutsche Telecoms kunder. Angrebet udnyttede en specifik sårbarhed, som optræder i visse typer af disse routere.

"Selvom der efter angrebet i Tyskland er set forsøg på lignende angreb i Danmark, så er der på nuværende tidspunkt intet som tyder på, at disse angreb har haft nogen effekt," skriver Forsvarets Efterretningstjeneste.

"Dette skyldes med stor sandsynlighed, at de DSL-routere som leveres af internetudbyderne i Danmark ikke indeholder den pågældende sårbarhed," oplyses det.

Læs også: Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

De it-kriminelle, der står bag angrebet mod routerne, forsøger med Mirai-malwaren af kapre routerne, så de kan indgå i et stort botnet til DDoS-angreb.

Deutsche Telekom har efter angrebet, der sendte 900.000 routere i sort, forklaret, at selve angrebet med malwaren faktisk mislykkedes, da routererne ikke blev inficeret.

Til gengæld gav trafikken store problemer.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lyder det fra Deutsche Telekom.

Læs også:

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere