Artikel top billede

Stjæl ikke denne bilmodel. Dump: Youtube.

Nu slår bilfirmaerne igen: BMW låser biltyv inde i bilen fra distancen

Politiet har fået hjælp af bilfabrikanten BMW til at fange en biltyv. Tyven blev simpelthen låst inde i kørertøjet fra distancen, så politiet stille og roligt kunne finde frem til ham.

Der har efterhånden været en del sager, hvor bilfabrikanternes it-sikkerhed er blevet udstillet som værende dårlig og let at hacke.

Læs eksempelvis: Forskere advarer: Nøglesystemet i 100 millioner biler kan nemt hackes

Men nu slår den tyske bilfabrikant BMW igen.

Biltyve anvender ofte smarte fiffige trick til at komme ind i bilerne, men nu skal de altså også have en exit-plan for de rullende maskiner.

I slutningen af november lykkedes det nemlig politiet i den amerikanske by Seattle - med hjælp fra BMW - at spore en mistænkt tyv og låse ham inde i den bil, som han angivelig var i gang med at stjæle.

Det skriver nyhedssiden Cnet.

"En biltyv vågnede efter en lur op i bilen for herefter at opdage, at han fra distancen var blevet låst inde i en stjålet BMW, samtidig med at politiet i Seattle pejlede sig ind på hans position," skriver byens politiafdeling på sin blog.

Bag lås og slå

Herefter kunne politiet stille og rolig anholde personen, der nu står tiltalt for biltyveri og i øvrigt også besidelse af narkotika.

Præcis hvordan BMW foretog det indgreb, vil politiet ikke ind på, men den aktuelle bilmodel, en BMW 550I, understøtter fjernlåsning via firmaets Connected Drive-teknik.

"BMW-ansatte lykkedes med at låse bildørene fra distancen, mens den mistænkte sad i bilen. Samtidig kommunikerede de med ham via bilens lydsystem, hvor de blandt andet sagde, "Jeg er ikke låst inde sammen med dig, men du er låst inde med mig," skriver politiet på bloggen.

Et citat, der stammer fra tegnefilmen Watchmen.

Den 38-årige mand er nu låst inde i King County-fængslet.

Læs også:
Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Volvos vilde planer: Sådan vil teknologien forvandle din næste bil til et indkøbscenter

Sikkerhedsekspert advarer: Vi er i gang med at smadre det internet, vi kender i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere