Artikel top billede

Har undersøgt 141 exploit kits fra nettets mørke underverden: Disse sårbarheder vil de kriminelle udnytte

En undersøgelse af 141 exploit kits afslører, at især sårbarheder i Adobes og Microsofts teknologier hitter hos de it-kriminelle.

Adobes Flash Player stod for seks af de 10 mest populære sårbarheder i de it-kriminelles exploit kits i 2016.

De fire øvrige sårbarheder på top 10-listen var at finde i Internet Explorer, Silverlight og Windows, der alle er teknologier fra Microsoft.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Recorded Future i en analyse af, hvilke sårbarheder, der er blevet udnyttet af de it-kriminelle her i 2016.

Læs også: Danskerne giver iskold skulder til Flash: Webbrugerne har ofte slet ikke Flash installeret

Et exploit kit er et vigtigt redskab for de it-kriminelle, der uden de store tekniske kompetencer og ofte også til en meget lav pris kan udføre angreb med, hvad nogle kalder 'crimeware as a service.' 

Og det var især Microsofts opg Adobes teknologier, der blev fokuseret på i exploit kits her i 2016:

"En 2016-sårbarhed i Internet Explorer (CVE-2016-0189) havde flest forbindelser til exploit kits. Bemærkelsesværdig var Sundown EK, der hurtigt inkluderede en exploit i juli 2016," skriver Recorded Future.

De mest populære exploit kits i slutningen af 2016 erSundown, RIG og Neutrino, der har taget over, efter at Angler Exploit Kit i juni trådte i baggrunden.

I Recorded Futures analyse af de 141 forskellige exploit kits, er det især Flash-sårbarheder, der fokuseres på fra de kriminelles side.

"Adobe Flash Players CVE-2015-7645 er blevet indarbejdet i syv exploits kits, den højeste udbredelse blandt de analyserede sårbarheder, formentlig fordi det var den første 0-dagssårbarhed, der blev opdaget efter signifikante ændringer i Adobes sikkerhed."

Læs også:

Danskerne giver iskold skulder til Flash: Webbrugerne har ofte slet ikke Flash installeret

Flash skiftes ud med HTML 5 på internettet - men DR vil ikke tage skridtet fuldt ud

Efter haste-lapning af endnu en kritisk sårbarhed i Flash: Er det tid til at deaktivere Flash helt?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere