Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyt stort milliontab til den danske mobilproducent Lumigon - men nu lysner det

Den danske mobilproducent Lumigon har tabt 25 millioner kroner i det seneste år.

Den danske mobilproducent Lumigon har i det seneste år tabt 25 millioner kroner.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, som dækker selskabets regnskabsår, som lukker med udgangen af juni.

Tabet er blot det seneste i en lang række af store underskud for den danske mobilproducent, der trods rækken af store underskud efterhånden har en del år på bagen.

Underskuddet på de 25 millioner kroner kommer efter, at Lumigon i fjor tabte 39 millioner kroner. Året før tabte selskabet 22 millioner kroner og året før igen 28 millioner kroner.

I fjor spåede Lumigon ellers, at 2016 ville føre til en 'kanon bundlinie,' skriver Børsen.

Ifølge avisen skyldes dette års underskud, at Lumigons bestyrelse har udskudt lanceringen af Lumigon-telefonen T3.

"Den skulle fungere fuldstændigt perfekt før lanceringen, så vi har i den periode, som regnskabet dækker over, næsten ikke haft en krone på indtægtssiden," siger Michael Moesgaard, der er storinvestor i Lumigon, til Børsen.

Alligevel skriver selskabet i regnskabs-beretningen, at det er 'tilfreds med den forløbne udvikling' i selskabet, hvis egenkapital efter underskuddet nu er på 20,5 millioner kroner.

Lumigon har i årets løb fået tilført ny kapital, og efter regnskabets slutning er det begyndt at se lyst ud.

I hvert fald siger Michael Moesgaard til Børsen, at Lumigon i efteråret er begyndt at have 'armene lidt oppe,' fordi selskabet har solgt et stort parti telefoner til en distributør, som har betalt forud og uden returret.

Læs også:

Efter 14 måneder og 10 millioner kroner: Sådan opstod ideen til ny dansk smartphone

Nu kommer danske Lumigons T2-smartphone (måske)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere