Artikel top billede

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren

Tre hektiske dage efter, at en alvorlig sårbarhed i Netgears routere blev afsløret, ligger det nu klart, at 12 forskellige routere er ramt. Se dine muligheder for at opdatere firmwaren.

"Brugere, der har mulighed for det, bør stærkt overveje at stoppe brugen af de påvirkede enheder, indtil der er en løsning tilgængelig."

Sådan lød advarslen fra den amerikanske sikkerhedsorganisation CERT tidligere på ugen, da det blev afsløret, tre routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der gør det muligt for hackere at afvikle kode på routerne.

Læs mere om det her.

"Ved at overbevise brugere om at besøge en bestemt webside, der er udviklet til formålet, kan en ikke-autentificeret angriber på afstand køre kommandoer med rod-privilegier på ramte routere," lød advarsel fra CERT, og Netgear erkendte da også eksistensen af sårbarheden.

Siden er sagen dog ekskaleret, og listen med sårbare routere er vokset markant, som vi kunne fortælle tirsdag:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Nu ser det ud til, at Netgear er ved at have det fulde overblik over problemets omfang.

Af den seneste opdatering fra selskabet fremgår det, at i alt 12 routere indeholder den sårbare firmware - og dermed er i alvorlig risiko for at blive angrebet. Det drejer sig om følgende Netgear-routere:

R6250.*

R6400.*

R6700.*

R6900.

R7000.*

R7100LG.*

R7300DST.*

R7900.*

R8000.*

D6220.

D6400.

D7000.

Ejer du en Netgear-router, der ikke er på listen, skal du dog nok ikke vide dig for sikker, for Netgear skriver videre:

"Netgear fortsætter med at teste hele vores portefølje af routere, der måske kan være påvirkede af denne sårbarhed. Hvis andre routere er ramt af samme sikkerheds-sårbarhed, kommer vi også med et firmware-fix til dem."

Sådan opdaterer du firmwaren

Netgear kan samtidig fortælle, at der til de routere, der er markeret med en * herover, nu findes en beta-version af den nye firmware, der lapper sårbarheden.

"Netgear arbejder på en production firmware-version, der lukker denne 'command injection'-sårbarhed og vil frigive den så hurtigt som muligt."

"Denne beta-firmware er ikke blevet fuldt ud testet og vil måske ikke fungere for alle brugere. Netgear tilbyder denne beta-firmware som en midlertidig løsning, men Netgear anbefaler stærkt, at alle brugere downloader production-versionen af firmwaren, så snart den er tilgængelig."

Hvis du vil hente beta-firmwaren, kan du finde den nødvendige download til din specifikke routere på denne side hos Netgear.

En anden mulighed er at anvende tredjeparts-firmware til routeren.

Det forudsætter dog, at man har overblikket over, hvad der fungerer - og at man stoler på den firmware, man så vælger at installere.

Bidrag gerne med din viden i debatten herunder, hvis du har erfaringer med tredjeparts-firmware til Netgear-routere. 

Læs også:

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere