Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft forlænger supporten til Windows Server og SQL Server med seks år

Microsoft forlænger pludselig supporten til Windows Server med seks år. Det er der en særlig grund til.

Microsoft vil forlænge supporten til Windows Server og SQL Server-produkterne fra 2008-versionerne og frem med op til seks år.

Det fremgår af selskabets nye såkaldte Premium Assurance-program, som Microsoft har præsenteret i en blogpost, som du kan se her.

Forlængelsen betyder, at supporttiden for Windows Server og SQL Server i alt kommer op på 16 år med først Mainstream Support, så Extended Support og altså nu Premium Assurance.

Under den nye ordning forpligter Microsoft sig til at patche alle sårbarheder, der er klassificeret som 'kritiske' eller 'vigtige.'

Premium Assurance-ordningen kommer til at koste mellem fem procent og 12 procent af licensprisen.

Vil skubbe brugerne over i cloud'en

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skriver, at Microsoft har særlige grunde til at lægge den hidtidige fremgangsmåde bag sig, hvor selskabet kun har tilbudt forlænget support til udvalgte virksomheder.

Ifølge Gartner-analytikeren Dolores Ianno skyldes beslutningen om at lancere Premium Assurance blandt andet, at Microsoft har erkendt, at nogle kunder har problemer med at migrere deres servere til nyere versioner.

Det vil derfor kunne skabe ravage, hvis Microsoft som først planlagt lader supporten til Windows Server 2008 og SQL Server 2008 udløbe som først planlagt - nemlig i henholdsvis januar 2020 juli 2019.

Ifølge Gartner-analytikeren vil et meget stort antal af disse kunder først opgradere, når deres nuværende versioner når 'end-of-life.'

Leverandører som Microsoft ved, at der er størst risiko for, at kunderne forsøger sig med nye øko-systemer ved netop 'end-of-life.'

Hun peger på, at den eneste mulighed for fortsat modtagelse af sikkerhedsopdateringer tidligere har været køb af den såkaldte CSA - Custom Support Agreement - som har været meget dyre, ligesom kunderne ofte har været pålagt krav om at forpligte sig til en migrations-plan.

"CSA'erne har fået kunderne til grave dybt ned i deres budgetter. Det er blevet et stort problem for Microsoft, fordi det har gjort, at kunderne ikke har investeret i nye områder, som for eksempel cloud'en," siger Dolores Ianno til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Premium Assurance bliver en del billigere end CSA. På den måde håber Microsoft, at kunderne får plads i budgetterne til at begynde at søge over mod cloud'en.

For det er der, Microsoft gerne vil have sine kunder i fremtiden.

"Microsofts budskab er: Invester i vores platform og kig samtidig på Azure," lyder det fra Wes Miller fra analysehuset Directions on Microsoft, som Computerworlds nyhedsbureau har talt med.

"Det hele handler om at få kunderne over på Azure. Men uden at tabe kunder undervejs. Microsoft vil forsøge at undgå, at kunderne skifter fra eksempelvis SQL Server til Oracle," siger Dolores Ianno fra Gartner.

Samtidig vil forlængelsen af supporten give kunderne mulighed for at migrere i ro og fred fra eksempelvis Windows Server 2008 R2 til nyere versioner som eksempelvis Windows Server 2016.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere