Artikel top billede

Rabat eller retssag: Yahoo-køber vil presse købspris på 32 milliarder ned efter hackingskandaler

Rabatter eller retssag lyder budskabet fra Verizon til Yahoo bag lukkede døre, efter en hel stribe sikkerhedsskandaler er rullet ind over Yahoo i den senere tid.

It-selskabet Yahoos mere end en milliard brugere har været igennem et stormombrust 2016.

I september kom det frem, at en halv milliard Yahoo-konti var blevet hacket.

Siden lød det, at it-selskabet havde arbejdet tæt sammen med amerikanske myndigheder om scanning af brugernes mails, og i denne uge var nyheden så, at over en milliard Yahoo-mails var blevet kompromitterede tilbage i 2013.

Læs også: Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack

Den seneste hackerafsløring af, hvad der formodes at være verdens største hackerangreb nogensinde, fik Yahoo-aktien til at falde med seks procent.

Midt i alle sikkerhedsbristerne er Yahoo ved at blive solgt til den amerikanske telegigant Verizon, som nu forlanger en klækkelig rabat i opkøbet, som har et prisskilt på 32 milliarder kroner.

Det fortæller flere kilder til businessmagasinet Fortune.

Verizon truer med retssag

Ifølge kilderne forventes det, at Verizon fortsat vil købe Yahoo, men det skal ske under andre betingelser, end de to parter først var blevet enige om, inden sikkerhedsskandalerne rullede.

Officielt er tonen nogenlunde neutral, efter Verizon i denne uge har kommenteret det seneste store hackerangreb.

Her lyder det, at teleselskabet vurderer konsekvenserne af "den nyeste udvikling, før vi drager endelige konklusioner".

Bag de lukkede døre omkring handlen bliver en retssag brugt som pression til at hakke priserne ned for det hackerramte internetselskab, fortæller kilder tæt på forhandlingerne til Fortune.

Yahoo forventer officielt, at handlen bliver gennemført som planlagt, efter selskabet i længere tid har ledt med lys og lygte efter en køber af det engang så indflydelsesrige internetselskab.

Oveni købsforhandlingerne bag lukkede døre med Verizon kan Yahoo se frem til flere retssager i blandt andet massesøgsmål fra selskabets aktionærer ovenpå, hvad der umiddelbart må betegnes som svage sikkerhedsprocedurer hos Yahoo.

Ved efterårets store sikkerhedsbrist med en halv milliard hackede mail-konti var Verizon også ude at forlange rabatter for Yahoo-købet, hvilket du kan læse mere om her: Overtagelse af Yahoo risikerer at gå helt i vasken

Læs også:

Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere