Artikel top billede

Intel køber op i kendt kort-tjeneste - kan blive fremtidens navigation for selvkørende biler

Intel køber en ordentlig luns af den fremadstormende korttjeneste Here, som kan blive en af de vigtigste korttjenester i udviklingen af selvkørende biler.

Intel køber 15 procent i kort-tjenesten Here, som oprindeligt blev stiftet af Nokia, men som i fjor blev købt af Audi, BMW og Mercedes.

Det skete for næsen af Uber, der også var meget interesseret i Here.

Angiveligt bød Uber dengang 20 milliarder kroner for Here i et forsøg på at slippe fri fra sin afhængighed af Googles kort-tjenester.

Audi, BMW og Mercedes rendte dog med gevinsten, da selskabet lagde lidt over tre milliarder euro på bordet for Here.

Det kan du læse mere om her: Nokia sælger korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner.

Ikke afhængig af Google

De tre store bilproducenter har som de fleste andre bil-producenter kastet sig ind i kampen om at udvikle selvkørende biler, og her spiller korttjenesterne en væsentlig rolle, da de kommer til at danne grundlag for navigationen.

Intel kom ikke med, da smartphone-markedet tog fart umiddelbart efter lanceringen af den første iPhone i 2007.

Nu øjner selskabet et nyt kæmpemarked, der kommer til at kræve processorer og teknologier i meget stort omgang. Det vil selskabet ikke gå glip af.

"Bilen er hurtigt ved at blive en af verdens største områder for intelligente, forbundne devices," lyder det fra Intels topchef, Brian Krzanich, i forbindelse med købet.

Intel har i flere år været interesseret i området.

Det kan du læse mere om her: Intel investerer i intelligente biler

Det er penge, der primært skal gå til udviklingen af det, som Intel kalder et 'teknologi-fundament til intelligente og forbundne biler i fremtiden.'

Med købet af ejerandelen står Intel nu også til at få en bid af kagen i dette spirende kæmpemarked, hvor mange tror, at Here kommer til at blive et væsentligt produkt.

Det skyldes ikke mindst, at Here er et af de eneste kort-produkter på bil-markedet, som ikke er ejet af en af de store kort-spillere i markedet - primært Google - og som de derfor har mulighed for selv at udvikle i den ønskede retning.

Intel meddeler da også, at selskabet er interesseret i i samarbejde med Here at udvikle kort-tjenester, der kan afgøre en bils lokation med ganske få centimeters nøjagtighed.

Også drone-markedet kan være interessant for Intel og Here.

Ifølge Heres administrerende direktør, Edzard Overbeek, bliver Intels primære rolle i ejerskabet at blive 'premier silicon provider' - altså leverandør af hardware og processorer.

"Afgørende for selvkørende biler er tilstedeværelsen af selvlærende, høj-opløselig gengivelse af den fysiske verden i realtid. Det kræver markant kraftigere og bedre computer-platforme i bilerne," lyder det fra Edzard Overbeek.

Læs også:

Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Gigantiske Intel svømmer i penge - men her er fire tegn på at krisen truer

Audi-chef: Vi har selvkørende biler om få år

Ford: Om fem år har vi tusindvis af biler uden rat på gaden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere