Artikel top billede

Overborgmester vil have sat en stopper for ubegrænset Airbnb-udlejning i København

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil have sat en begrænsning på antallet af dage en bolig kan udlejes via Airbnb i København

Københavns overborgmester, Frank Jensen, vil have indført en begrænsning på antallet af dage, som en københavnsk bolig kan udlejes via Airbnb.

Det sker med inspiration fra en række andre storbyer, som i den senere tid enten har indgået aftaler med Airbnb eller direkte forbudt tjenesten, der udfordrer den etablerede hotelbranche.

Til DR P4 København henviser Frank Jensen selv til en aftale, som Airbnb har indgået med Amsterdams bystyre. Den betyder, at boliger i Amsterdam nu maksimalt må udlejes i 60 dage om året via Airbnb.

"På baggrund af det, der nu er sket med den aftale, der er indgået i Amsterdam, vil jeg kontakte Airbnb og høre, om vi kan lave en tilsvarende aftale, hvor der indlægges et maksloft, så vi undgår ulovlig hoteldrift," lyder det fra Frank Jensen til DR P4 København.

Airbnb regnes for at være et af de mest berømte eksempler på den disruption-tanke, som mange har talt om de senere år.

Sammen med blandt andet Uber har Airbnb nemlig med stor succes udfordret store etablerede brancher ved at gentænke produkterne ud fra internettets præmisser, der gør, at vi alle har mulighed for at være både kunder og sælgere.

Som i mange andre tilfælde har det fået de etablerede brancher til at blæse til kamp mod de nye spillere. Denne kamp indebærer blandt andet oprustning af politiske og juridiske våben.

Det kan du læse mere om her: Kendte storbyer vil ikke have Airbnb længere: Airbnb-lejligheder lukkes på stribe på danskernes favorit-feriemål

Eksempelvis har Barcelona udstukket en bøde på 4,5 millioner kroner til Airbnb for ulovlig hotel-drift, mens Amsterdam altså har indgået en frivillig aftale med tjenesten.

Det kan du læse mere om her: Airbnb får million-bøde af Barcelona: Er ikke velkommen

Herhjemme varslede Folketinget allerede for et år siden, at det ville have indført større kontrol med Uber- og Airbnb-brugernes skattebetalinger - blandt andet ved at udlevere navnene på brugerne.

Det kan du læse mere om her: Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb

Både Uber og Airbnb har i årevis haft stor bevågenhed blandt investorerne, som løbende har postet mange penge ind i selskabet. Det underbygger, at forretningsmodellen er kommet for at blive.

Der er således rygter fremme om, at både Uber og Airbnb kan være på vej mod børsnoteringer i det kommende år.

Det kan du læse mere om her: Masser af spekulationer: Tre kendte tech-virksomheder står over for gigantiske børsnoteringer i 2017

Ifølge Ritzau udlejer danske boligejere, der er tilmeldt Airbnb, typisk deres bolig 22 nætter årligt, hvilket giver en gennemsnitlig indtjening på knap 14.000 kroner om året.

Den danske hotelbranche har tidligere bedyret til Computerworld, at den byder Airbnb velkommen og at Airbnb faktisk kan gavne den etablerede hotelbranche.

Det kan du læse mere om her: Dansk hotelbranche jubler over Airbnb: Trækker mange turister til Danmark

Læs også:

Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb

Kan vi egentlig leve af deleøkonomi? Eller skal vi tænke i andre baner?

Deleøkonomien er fuld af juridiske faldgruber - så hvor er potentialet?

Tak for alt, disruption - her er den næste store dille

Ekspert i deleøkonomi om Uber-dom: Det er super ærgerligt for Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere