Artikel top billede

EU: Medieselskaber skal have lov til at bruge sniffere til at opdage adblockere

Medieselskaber skal have lov til at sende sniffe ud, som kan opdage adblockere, så brugerne kan bannes, lyder det fra EU.

De europæiske medie-selskaber skal have lov til at sende sniffere ud, som kan opdage adblockere hos brugerne, så de kan banne de pågældende brugere fra adgang til sitet.

Adblockere spærrer for fremvisningen af annoncer, når brugerne besøger mediehusenes websites, og det er en alvorlig sag for mediehusenes forretningsmodeller.

Sådan lyder et forslag fra EU, som netop har offentliggjort en række privacy-relaterede forslag, som nu skal behandles i EU's politiske system.

De indebærer blandt andet fjernelse af de evindelige cookie-beskeder på besøgte websites.

Det kan du læse mere om her: Snart slut med evindelige cookie-beskeder på websites: EU vil ændre samtykke-reglerne

Mange medieselskaber spærrer allerede i dag for brugere med adblockere i et forsøg på at bekæmpe området, der rammer lige ned i mediehusenes forsøg på at finde finansiering i et hårdt presset marked.

EU vurderer, at der er hårdt brug for en juridisk afklaring på området, som i dag ligger i en gråzone.

Det skyldes, at mediehusene for at opdage brugen af en adblocker ifølge kritikere i dag ofte 'glemmer' at bede om lov til at få adgang til de enheder, som deres sites besøges fra.

Og denne adgang - som altså kræver brugernes tilladelse - er ofte nødvendigt for overhovedet at opdage, at en adblocker er i spil.

Det er denne adgang, som EU nu vil give grønt lys til.

Det vil betyde, at medie-husene uden at spørge om mål kan sende en sniffer ud, som kan opdage en adblocker, så mediehuset kan afbryde læse-muligheden fra den pågældende enhed.

Udbredelsen af adblockere har været inde i en uhyre fremgangsrig periode i takt med, at mediehusenes optag af online-annoncer er steget samtidig med, at mange brugere har oplevet de ofte aggressive og animerede annoncer som forstyrrende og offensive.

Det anslåes, at op mod et par hundrede millioner online-brugere i dag anvender adblockere, der findes i mange forskellige udformninger og fabrikater.

EU har tidligere arbejdet med en plan om at indføre en lov om 'privacy by default' i browserne, der altså i givet fald fra fødslen skulle indstilles til ikke at kunne spores, så online-annoncører ikke ville kunne følge brugere rundt på nettet.

Denne plan blev dog droppet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere