Artikel top billede

Hårdt pressede Opera forsøger sig med helt ny browser: Her er Opera Neon

Teamet bag Opera-browseren lancerer en helt ny browser, der skal tiltale fremtidens webbrugere med flere helt nye funktioner.

Opera-browseren har altid haft en særlig status hos tech-folket, men samtidig har Opera aldrig rigtig formået at få det helt store gennembrud hos den almindelige webbruger.

Nu forsøger den hårdt pressede browser-producent sig med en ny løsning, Opera Neon, der ifølge selskabet er et bud på fremtidens browser.

"Nu kan du prøve Opera Neon - en koncept-browser, der giver dig et glimt af fremtiden for desktop-browsere," skriver Opera i et blogindlæg.

Det er meget tydeligt at se ud fra præsentationen af Opera Neon, at det er de yngre webbrugere, der er i fokus med den nye browser.

"Hos Opera har vi bygget browsere i mere end 20 år. Vi er i høj grad klar over, at nogle dele af de webbrowsere, vi kender i dag, ikke er andet end en hyldest til det forrige årtusinde - en tid, hvor internettet først og fremmest bestod af dokumenter og sider," skriver Opera.

"Men internettet ændrer sig hastigt, og det samme gør folks forventninger til, hvordan apps og websider børe fungere."

I hård kamp med tidligere Opera-direktør

Opera er dog langt fra den eneste browser-producent, der forsøger at slå sig op på at have ‘fremtidens browser'.

I de senere år har Microsoft blandt andet lanceret Edge-browseren, og Jon von Tetzchner, der i sin tid var stifter af og direktør i Opera, før han forlod selskabet i 2011, har startet et nyt browser-projekt: Vivaldi.

Læs mere om det her: Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger

Opera fremhæver i blogindlægget flere af de særlige kendetegn ved Opera Neon.

"Ligesom Opera-browseren, er Opera Neon bygget oven på Blink-motoren, men modsat andre browsere er Opera Neon blevet bygget helt fra bunden for at kunne gave dig seje effekter og animationer uden at sænke farten på din oplevelse."

Blandt andet giver Neon mulighed for, at brugerne i langt højere grad kan interagere med webindhold og eksempelvis flytte elementer på en webside efter egne ønsker.

Der er også en sidebar til afspilning af videoer og billedgallerier, en download-manager og en - ifølge Opera - særlig brugervenlig håndtering af mange browservinduer.

Du kan se præsentationen af Opera Neon her:

Det bliver dog op ad bakke for Opera med den nye Neon-browser.

Hvis man udelukkende ser på desktop-browserne, så er Chrome i dag den suverænt mest anvendte browser med en global markedsandel på næsten 63 procent ifølge Statcounter.

Firefox har på andenpladsen godt 15 procent, mens IE har lige knap 10 procent.

Herefter kommer Safari og Edge - mens Opera altså slet ikke er at finde i top-fem.

Læs også:

Browser-krigen: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Bekymring over 'autoudfyld' i browsere: Leverer information om dig i skjulte felter

Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger

Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere