Artikel top billede

Dansk it-rigmand bag Dating.dk køber mangeårige partnere ud for formue: Overtager hele selskabet sammen med sin far

Den danske rigmand Morten Wagner køber sammen med sin far begge sine mangeårige partnere og medstiftere ud af Freeway-koncernen, der står bag blandt andet dating.dk, arto.dk og trendsales.dk.

Den danske internet-rigmand Morten Wagner køber sine mangeårige samarbejdspartnere ud af Freeway-koncernen.

Koncernen står blandt andet bag Dating.dk og lejebolig.dk, ligesom selskabet har eller har haft ejerskab i en række af de store online-successer herhjemme - blandt andet justeat og trendsales.

I en længere Facebook-opdatering - postet fra Andalusien i Spanien - skriver Morten Wagner, at han efter '18,5 års partnerskab har købt vore kære partnere Peter Sønderby og Henrik Back' ud af selskabet.

"Hvad der startede på Henrik Backs loftrum for næsten 19 år siden, hvor vi sad tre drenge og snakkede om piger og det nye internet (i 1998) skulle senere vise, sig at blive til en rejse med startuphjælp og ejerskaber i nogle af Danmarks største onlinesuccesser," skriver Morten Wagner.

Senere kom Morten Wagners far - der også hedder Morten Wagner - med ind i ejerkredsen.

Handlen betyder, at Morten Wagner junior og Morten Wagner senior nu bliver enejere af koncernen, der gennem årene har været en særdeles lukrativ forretning.

"Det er jo lidt specielt, når koncernen har været vores liv i så mange år, siden vi var helt unge. Men alting har sin tid, og således startede vi lange, men ganske fordragelige, forhandlinger tidligt sidste mandag og torsdag aften blev der sat underskrifter på en aftale, med en pris på et trecifret millionbeløb, som Peter og Henrik tager med sig videre og efterlader deres ejerprocenter til os," skriver Morten Wagner.

Ifølge opdateringen skyldes beslutningen, at Peter Sønderby og Henrik Back ønsker at fokusere på deres egne projekter.

Således skriver Morten Wagner, at Henrik Back i dag driver et stutteri, mens Peter Sønderby arbejder med luxplus.dk.

Morten Wagner siger hertil til avisen Børsen, at de medejere har ønsket at trække penge ud af Freeway-koncernen til disse nye projekter, mens Morten Wagner og hans far fortsat ønsker at udvikle Freeway-forretningen.

Morten Wagner skriver, at Peter Sønderby samtidig med handlen har valgt at investere yderligere i dating.dk, som han kommer til at drive fremover.

Læs også: Sådan får vi flere succesrige danske it-iværksættere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere