Artikel top billede

Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre

Overblik: Facebook løfter efter måneders hemmelighedskræmmeri sløret for nyt datacenter i Odense på 56.500 kvadratmeter. Samtidig bygger Apple på livet løs i Foulum ved Viborg. Også andre giganter kan være på vej.

Overblik: Efter måneders rygter står det nu sikkert: Facebook bygger datacenter på M.P. Allerupvej i Odense.

Det bliver på 56.500 kvadratmeter og kommer til at køre på 100 procent vedvarende energi, når det står klart i 2020.

Sådan lyder det fra Facebook, der torsdag formiddag stod frem sammen med repræsentanter fra Odense Kommune for at fortælle om byggeriet.

Facebook-datacenteret kommer i kølvandet på Apples store datacentre, som selskabet for tiden er i fuld gang med at bygge i Foulum uden for Viborg.

Samtidig er mindst én af de øvrige store internet-giganter ved at gøre klar til at bygge datacenter - angiveligt på en grund uden for Fredericia.

Læs mere om de store datacenter-projekter, der for tiden buldrer ind over Danmark.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at læse mere:


Netop offentliggjort: Her er Facebooks planer i Danmark - sådan bliver giga-datacentret
Facebook afslører efter måneders hemmlighedskræmmeri om selskabets danske datacenter nu de helt konkrete planer. Se alle detaljerne her.


Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt
Det danske it-selskab GlobalConnect får ny ejer. Stifter og ejer Niels Zibrandtsen sælger aktiemajoriteten i selskabet til kapitalfond.


Endelig handel: Nu ejer Facebook kæmpegrund i Odense
Facebook har fået endeligt skøde på byggegrund til 68 millioner kroner i Odense. Men selskabet ved endnu ikke, om det rent faktisk vil bygge.


Nyt kæmpe datacenter ved at blive bygget i Danmark - stor mystik om hvem der står bag
Det første spadestik er taget i forbindelse byggeriet af et kæmpe datacenter ved Fredericia, men det er endnu uvist, hvem der bygger.


Slut med forhadt strøm-afgift: Giver helt særlige datacenter-fordele for Danmark
Danske datacentre har været hæmmet af PSO-afgiften, men efter afskaffelsen kan branchen gå lysere tider i møde, lyder det fra datacenter-branchen.


Galleri: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges
Galleri: Både Facebook og en endnu ikke navngivet it-kæmpe har planer om at bygge store datacentre i Danmark. Tag med på besøg på de byggegrunde, som de store it-firmaer har i kikkerten - og se hvorfor de er så interessante for it-giganterne.


Galleri: Byggeriet af Apples danske datacenter er i gang - tag med på besøg i Foulum
Apple er gået i gang med at bygge sit kæmpe-datacenter i Foulum uden for Viborg. Tag med på besøg på det sted, hvor datacenteret om få år vil stå, og se, hvordan byggeriet skrider frem.


It-giganter etablerer nye arbejdspladser i Danmark: Men det kan slet ikke opveje antallet af it-job, som vi har mistet
ComputerViews: Apple og Facebook byger datacentre i Danmark og skaber arbejdspladser. IBM etablerer nyt innovationscenter med 250 ansatte. Men job-regnestykket går stadig i minus: De internationale it-giganter fylder mindre i Danmark i dag end for 10 år siden.


Matz Engman fik Facebooks datacenter til Sverige: Derfor er tech-giganterne helt vilde med Skandinavien
Matz Engman var i 2011 med til at hente Facebook til den svenske by Luleå, og der er en god grund til, at tech-giganterne er vilde med Skandinavien, fortæller han.


Seks grunde til at Facebook vil bygge datacenter i Danmark - og en væsentlig grund til at valget er faldet på Odense
ComputerViews: Facebook er i gang med at opføre datacenter på byggegrund i Odense. Her har du seks grunde til, at Facebook har valgt Danmark. Og en helt central grund til, at datacenteret skal ligge i Tietgenbyen i Odense.


Galleri: Mark Zuckerberg giver et sjældent kig ind i Facebooks datacenter
Højt oppe mod nord, 110 kilometer fra den nordlige polarcirkel, ligger et af Facebooks gigantiske datacentre. Besøg datacentret her.


Datacenter-kapløb i Norden: Nu rykker flere it-giganter ind med store datacentre
Markedet for cloud-løsninger boomer, og derfor har flere it-giganter travlt med at etablere datacentre her i Norden.


Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskaber dominerer hele markedet
Fire cloud-selskaber kom ud ad starthullerne i rette tid. De er i dag så store, at ingen andre kan følge med.


Skyerne trækker sig sammen: Danske datacentre risikerer at blæse omkuld i cloud-æraen
Danske datacentre og hostingudbydere står over for en barsk realitet: De skal udvikle nye services til kunderne eller risikere udslettelse, når cloud computing for alvor bliver mainstream. Læs mere om datacentrenes cloud-udfordringer her.


Apples nye datacenter i Foulum kan blive dyr for viborgenserne - fjernvarmeregning truer
Det kan komme til at koste viborgenserne dyrt, hvis det som planlagt skal lykkes at genbruge overskudsvarmen fra Apples kommende datacenter i Foulum.


Mail afslører: Apple havde planer om stort udviklingscenter i Viborg - men blev ikke til noget
Ikke alt gik, som det skulle, da danske ministerier og styrelser forhandlede med Apple om placering af et datacenter i Midtjylland.


Uklarhed over Apples selskabs-konstruktion i Viborg-datacenter: Hvordan skal skatten betales?
Apple har endnu ikke taget det første spadestik til sit nye datacenter i Viborg, men allerede nu er der et hav af spørgsmål om skattebetalingen. Minister afviser at Apple får særbehandling.


Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark
ComputerViews: Apples kæmpe-byggeri af kæmpe-datacenter i Viborg har betydning for hele it-danmark. Se hvilke muligheder, der ligger i byggeriet, for hele it-branchen.


Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma
ComputerViews: Apple, Microsoft, HP, Oracle og Google er blandt de virksomheder, der har flest penge placeret i skattely. Det sætter os alle i et moralsk dilemma.


Her er Microsofts vilde datacenter - kom med ind bag portene
Reportage: I denne godt skjulte bygning kører Microsoft dine Outlook 365-konti, Hotmail, Skype, Bing, Outlook.com, XBox-live og alt andet i selskabets gigantiske cloud. Computerworld har været på besøg. Tag med indenfor her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere