Artikel top billede

Ministerie-ansat dømt i bestikkelsessagen for køb af fjernsyn med klækkelig rabat

En tidligere konsulent ansat hos Udenrigsministeriets it-afdeling er idømt betinget fængsel for modtagelsen af bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

En tidligere it-ansat hos Udenrigsministeriet er fredag blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af rabatter på it-udstyr fra it-leverandøren Atea. 

Det blev afgjort ved retten i Glostrup fredag eftermiddag. Den tiltalte blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Den tiltalte har anket dommen.

Den tidligere ansatte købte tilbage i juni 2011 et Samsung-fjernsyn med en normalpris på 21.995 kroner, men skulle kun selv betale 8.750 kroner.

Ligeledes købte den dømte en Samsung-telefon i december 2012 for 1.500 kroner, selvom normalprisen lød på 4.500 kroner.

Så store rabatter vurderede retten at være bestikkelse efter straffelovens § 144, der omhandler modtagelsen af gaver, tjenester eller andre typer for fordele, hvis man arbejder i det offentlige. 

Den sjette dom

Dagens dom er den sjette sag i bestikkelsessagen, hvoraf fire nu er blevet fundet skyldige i at have brudt straffelovens § 114.

To andre dømte fra henholdsvis Københavns kommune og DSB er også blevet idømt betingede domme med mulighed for samfundstjeneste.

To andre er idømt fængselsstraffe, på henholdsvis 60 dages fængsel og fire måneders fængsel. Sidstnævnte, en tidligere ansat hos DSB, havde blandt andet modtaget iPads og smartphones fra Atea.

Offentligt ansatte fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse: To idømt fængselsstraffe

Derudover er to blevet frifundet for sigtelser for modtagelse af bestikkelse.

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

De næste sager i bestikkelsessagen finder sted d. 2 februar med to sager med ansatte fra Rigspolitiet og Udenrigsministeriet.

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere