Artikel top billede

Så lidt (eller meget) betaler it-giganterne i Skat i Danmark

Skat er klar med nye skattelister. Se her, hvor lidt (eller meget) it-selskaberne betaler i Skat i Danmark.

Skat er klar med fjerde udgave af de såkaldte åbne skattelister, der viser, hvor store - eller små - beløb, virksomheder med base i Danmark betaler i skat til den danske statskasse.

De nye lister indeholder oplysninger om virksomhedernes skat i 2015.

På listen kan man se, at virksomheder som IBM, Accenture, CSC og Fujitsu herhjemme betalte 0 kroner i skat i 2015.

IBM landede i 2015 dog en nettoomsætning på 5,5 milliarder kroner, men har i mange år givet underskud i Danmark, hvilket betyder, at det ikke betaler skat.

Du kan læse mere om IBMs' resultater her: Nedturen fortsætter for IBM: Indtjeningen styrtdykker - men der er alligevel optimisme at spore

CSC betalte 0 kroner

CSC's regnskabskalender følger ikke kalenderåret, men vi kan i årsregnskabet for 2015/2016 dog se, at selskabet landede en omsætning på knap 1,1 milliarder kroner, dog med negativ drift.

CSC er storleverandør til det offentlige Danmark, hvor der for tiden forberedes et opgør med selskabet, som i årevis automatisk har fået fornyet store ordrer uden udbud.

Det kan du læse mere om her: Skat har brudt loven i 19 år: Har underskrevet million-kontrakter med CSC i årevis uden at sende ordrerne i udbud

Google betalte i 2015 knap 3,4 millioner kroner i skat ud fra en oplyst skattepligtig indkomst på 12,2 millioner kroner.

Det er på samme niveau som i 2014. Google opgiver herhjemme en omsætning på 166 millioner kroner for 2015, men tallet er ikke retvisende, da langt hovedparten af selskabets ordrer med danske virksomheder og øvrige kunder faktureres fra Google Ireland Limited i Dublin.

Det er således tidligere blevet anslået, at Googles reelt omsætter for mere end to milliarder kroner i Danmark.

Du kan læse mere om Googles skattekonstruktion her:
Sådan undgår Google europæisk skatteregning: 126 milliarder kroner bogføres som skattefri 'administrations-omkostninger' i Irland

Apple er for tiden rodet ind i store skattesager i europæisk regi, da selskabet i årevis kun har betalt omkring 50 kroner i skat for hver indtjente million kroner.

Det har fået EU til at kræve meget store tilbagebetalinger, hvilket Apple har afvist.

Det kan du læse mere om her: Apple anker kæmpe-krav fra EU for skattesnyd: Vil ikke betale milliarder tilbage

På Skats skatteliste kan vi se, at Apple i Danmark, hvor selskabet hører under det svenske Apple-selskab, i 2015 betalte 9,7 millioner kroner i skat ud fra en oplyst skattepligtig indkomst på blot 41,5 millioner kroner.

Apple er i øvrigt blandt de selskaber i verden, der har flest penge placeret i skattely.

Det fremgår også af listen, at flere af de store danske it-virksomheder betaler mange penge i skat. Eksempelvis betalte KMD i 2015 omkring 131 millioner kroner i skat, mens Jobindex, der ejer Computerworld, betalte 18,5 millioner kroner.

TDC betalte i 837 millioner kroner i skat i 2015, mens Netcompany betalte 16,5 millioner kroner i skat.

Du kan selv gå på opdagelse i listerne over virksomhedernes skattebetalingerne i 2015 her: Skatteoplysninger for selskaber.

Læs også:

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Nyt skattesmæk til Apple: Skal betale 800 millioner kroner tilbage til Japan

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere