Artikel top billede

Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget"

Hos den københavnske it-virksomhed kan du spille Donkey Kong, gå amok i bland-selv-slik eller tage et dyk i havnebadet. Men ifølge virksomhedens direktør er det de bløde værdier, der tæller, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.

Følger du den københavnske it-virksomhed Pentia på sociale medier, har du muligvis set virksomhedens bland-selv-slik-bar eller spillehallen, der er udstyret med flippermaskiner og arkademaskiner med 80'er klassikere som Donkey Kong og Pac-Man.

Derudover bliver de ansatte også budt på morgenmad og en frokostordning, der bliver tilberedt af egen kok .

Men denne type medarbejdergoder har kun begrænset betydning for de danske it-professionelle viser en ny undersøgelse fra Computerworld og jobportalen it-jobbank.

Hent hele undersøgelsen her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Ifølge undersøgelsen lægger medarbejderne i stedet vægt på gode pensionsordninger og en fast månedsløn. Frynsegoder er derimod nice-to-have, men langt fra need-to-have.

Bløde værdier i højsædet

En vurdering som Jakob Gaunø Stampe, der er administrerende direktør hos Pentia, deler.

Han vurderer, at håndgribelige goder som bland-selv-slik, fredagsbar og spilleautomater ikke spiller nogen støre rolle i virksomhedens rekrutterings-indsats.

"Det er noget vi tilbyder, fordi vi gerne vil have en sjov arbejdsplads, og folk synes naturligvis, at det er lækkert. Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget. Eksempelvis håndhæver vi vores fleksible 37 timers arbejdsuge ganske strengt. Det er uden tvivl vores bedste og vigtigste personalegode," siger han.

Læs også: Danske it-profesionelle lunke overfor fryns - det er løn, pension og stabilitet der tæller

Familien er altid vigtigste

Ifølge Jakob Gaunø Stampe er overarbejde derfor en sjældenhed hos Pentia, og når det er nødvendigt at give den en ekstra skalle, er der altid tale om betalt overarbejde. 

"Vi er meget bevidste om, at vores arbejde og kunderne er vigtige, men når alt kommer til alt, så er familielivet altid det vigtigste for den enkelte medarbejder," siger han. 

Derudover bliver der hos Pentia lagt vægt på, at der skal afsættes tid til vidensdeling og sociale arrangementer. Om fredagen stopper den almindelige arbejdsdag eksempelvs altid klokken 14, og herefter får medarbejderne mulighed for at kaste sig ud i alternative aktiviter. 

"Mange vælger at lave workshops på tværs af deres normale arbejdsområder, men om sommeren sker det også, at der er folk, der hopper i vandet nede i havnen, som vi har lige uden for døren, mens andre går i fredagsbaren," siger han. 

Lav medarbejderudskiftning

Jakob Gaunø Stampe tror, at det er en del forklaringen på, at medarbejderudskiftningen hos Pentia er relativt lav sammenlignet med resten af branchen. 

"Vores medarbejderudskiftning ligger i gennemsnit på 4 til 5 procent om året. Det er et meget lavt snit i vores branche, hvor der er stor mobilitet og mangel på udviklere. Jeg ved, at mange af vores medarbejdere nærmest får jobtilbud på ugentlig basis," siger han. 

På trods af det er Pentia ikke lønførende. Jakob Gaunø Stampe vurderer tværtimod, at virksomhedens månedslønninger ligger en anelse under gennemsnittet i it-branchen. 

"Til gengæld er jeg helt overbevist om, at vores medarbejdere i gennemsnit får en højere timeløn end i de fleste ande it-virksomheder. Jeg ved, at nogle af vores konkurrenterne tilbyder en månedsløn, der er lidt højere, men hos os er der til gengæld ikke en forventning om, at du skal arbejde 50 timer i ugen," lyder det fra ham.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu