Artikel top billede

Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder

Den er - igen - helt gal med sikkerheden i Netgear-routere, advarer sikkerhedsselskab, der har gjort en skræmmende opdagelse.

Det var en yderst alvorlig sag, da det sidst i december blev afsløret, at hele 12 populære Netgear-routere indeholdt en alvorlig sårbarhed.

Sårbarheden gør det muligt at afvikle kode på routerne - og dermed at angribe brugernes maskiner og netværk, og brugerne blev derfor også anbefalet at stoppe brugen af de påvirkede enheder:

Læs mere her: Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed

Heldigvis kunne Netgear efter nogle dage udsende de nødvendige firmware-opdateringer, der kunne lukke de alvorlige sårbarheder. Find opdateringerne her.

Nu er den imidlertid igen gal med sikkerheden i routere fra Netgear.

Det er sikkerhedsvirksomheden Trustwave, der står bag opdagelsen af nye alvorlige sårbarheder i Netgears routere.

Helt specifikt er det autentificeringen i forbindelse med administrations-fjernadgang, den er gal med.

Trustwave skriver i en orientering, at sårbarhederne, der er døbt CVE-2017-5521 og TWSL2017-003, betyder, at man i forbindelse med anmodning om et password-reset kan udnytte sarbarhederne til at få adgang.

"Vi har fundet over titusinde sårbare enheder, der er tilgængelige på afstand. Det reelle antal påvirkede enheder er formentlig på flere hundrede tusinder, hvis ikke på over en million."

"Sårbarheden kan udnyttes af en angriber på afstand, hvis fjern-administration er slået til ud mod internettet," forklarer Trustwave. 

"Dette er som standard ikke slået til. Men alle med fysisk adgang til et netværk med en sårbar router kan udnytte det lokalt. Det vil inkludere offentlige WiFi-områder som caféer og bibliotekter med sårbart udstyr."

Kritik af Netgears arbejde

Trustwave forklarer, at selskabet gav Netgear besked om de sårbare routere allerede i april sidste år.

Selvom Netgear efterfølgende delvist har forsøgt at løse problemet, er der - ifølge Trustwave - stadig masser af uklarheder og sårbare Netgear-routere.

Derfor offentliggør Trustwave nu sin viden.

"Hjemmeroutere er den første og nogle gange sidste forsvarslinje for et netværk. På trods for det faktum fejler mange producenter af hjemmeroutere med at holde øje sikkerhedsproblemer i deres enheder, før de sendes ud på markedet," lyder det fra Trustwave.

Læs også:

Vigtig opdatering klar til sårbare WiFi-routere: Hent den hurtigst muligt her

Disse 12 forskellige routere er ramt af alvorlig sårbarhed: Her er dine muligheder for at opdatere firmwaren

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere