Ny Microsoft-direktør træt af at bo i fly

Som direktør for Intels optiske division havde Jørgen Bardenfleth mere end 160 rejsedage om året og savnede familien. Flyrejserne gav ham også masser af tid til at tænke over tilbuddet om at overtage chefstolen i den danske del af Microsoft, inden han sagde ja. Han afviser, at jobskiftet har noget med dårlig økonomi i Giga at gøre.

Microsoft Danmarks nye administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth, har de seneste tre år mere eller mindre boet i en flyvemaskine. Sidste år var med 160 rejsedage ingen undtagelse, og den afgående direktør for Intels danske udviklingsfirma, Giga, lægger ikke skjul på, at han ofte har været plaget og savnet sin familie.

Derfor var Jørgen Bardenfleth lige til at plukke, da Microsoft henvendte sig for et halvt års tid siden.

Han fremhæver, at han har kendt verdens største softwareselskab i de 12 år, han var hos Hewlett-Packard i Danmark, heraf halvdelen af tiden som administrerende direktør.

- Microsoft lægger mange kræfter i at være en professionel softwareleverandør, men også i at arbejde med nystartede innovative virksomheder, pointerer Jørgen Bardenfleth.

Han ser derfor ikke sin egen baggrund fra forskningsdrevede selskaber som en hindring for sit nye job, men vil forsøge at opprioritere arbejdet med mindre innovative virksomheder.

Giga er vokset

Jørgen Bardenfleth afviser, at hans jobskifte har noget at gøre med, at Giga, som Intel for fire år siden betalte 10 milliarder kroner for, havde et driftsunderskud på over 300 millioner kroner i sit senest offentliggjorte regnskab.

- Regnskabet i det danske selskab skal ikke ses isoleret. Intels optiske division har otte sites, og København er bare et af dem, fortæller Jørgen Bardenfleth.

Han forsøger ikke at løbe fra underskuddet, men mener, at der ikke er særligt fokus på netop det danske selskab.

- Da Intel købte Giga, var der 100 medarbejdere i virksomheden. I dag er der 130, så det er ikke, fordi der ikke er nogen udvikling i den danske del af forretningen, forklarer Jørgen Bardenfleth.

Prestige-opgave til København

Ifølge Bardenfleth er der netop landet en særdeles prestigetung opgave hos det danske Intel-selskab. Der er i disse dage ved at blive etableret et team, der skal arbejde som en del af Intels Central Technology Group (CTG) og med Intels Chief Technologist, Pat Gelsinger, som chef.

- Opgaven er at finde frem til den næste generation I/O-arkitektur, som skal op i gigabit-klassen. Der er tale om en stor, spændende opgave, og det er klart en cadeau til det danske selskab, at den opgave placeres her, siger Jørgen Bardenfleth.

Jorden rundt på tre uger

Han har haft god tid til at tænke over Microsofts tilbud på sine mange rejser. Senest rejste han på tre uger jorden rundt, men desværre den forkerte vej, det vil sige mod solen, hvilket er det hårdeste med hensyn til jetlag.

- Jeg overvejede tilbuddet fra Microsoft i seks måneder, inden jeg sagde ja. Nu skal jeg have afviklet mit nuværende job, og den 30. juni går jeg på ferie, så jeg kan møde frisk og veludhvilet hos Microsoft 1. august, siger Jørgen Bardenfleth.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere