Mondosoft venter på konkurrenternes død

Mondosoft fik et langt svagere resultat i 2003 end året før, men havde ikke forventet andet. CMS-markedet har trods omfattende dotcom-død fortsat for mange aktører til at kunne tjene penge. Dermed er der dømt udholdenhedskonkurrence for det danske søgeteknologiselskab.

Selv om CMS-markedet allerede er blevet voldsomt konsolideret, er der fortsat for mange spillere på markedet til at der for alvor kan tjenes penge.

Det tager Mondosoft konsekvensen af og sætter forventningerne til indtjeningen lavt, mens man venter på, at endnu flere konkurrenter forsvinder fra markedet.

- Det er en udholdenheds-konkurrence, som mange allerede er stået af på. For halvandet år siden havde vi 200 konkurrenter. Nu nævner Gartner Group en liste på 18 virksomheder, som har en betydende andel af markedet. Det er dotcom-døden, der har svunget leen, siger Laust Søndergaard, adminstrerende direktør i Mondosoft.

Har fundet allierede

Mondosoft har allieret sig med en lang række Microsoft-partnere i hele verden, som er med til at sælge produkterne som kan bruges til at holde styr på brugeradfærd på websteder, i databaser og på intranet og dermed hjælpe virksomheder med at optimere deres information.

Virksomheden fik 250 nye kunder i 2003 til sine søgerelaterede teknologier, men selskabet vil ikke røbe, hvorvidt det har afspejlet sig i en meget større omsætning.

Den stærke konkurrence får nemlig selskabet til at forbeholde sig retten til at holde omsætningstallene hemmelige.

Laust Søndergaard påpeger dog selv, at lave priser er en af selskabets forcer, og dermed skal der også flere kunder i kartoteket, før investorernes store indskud i Mondosoft begynder at give afkast.

Mondosoft A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Nettoindtjening23,720,4
Bruttoresultat19,720,4
Resultat før skat 0,583,4
Resultat0,563,4
Egenkapital15,414,8
Antal ansatte2626
Ved begyndelsen af sidste år var investeringen fra blandt andet Mikael Konnerup-selskabet Dico, Gilde IT Fund og Kommunernes Landsforening nået op på 180 millioner kroner.

Ingen penge ruller ind i år

Det bliver dog heller ikke i 2004, at pengene begynder at rulle ind, forventer Laust Søndergaard.

- Vi skal have en vækst på omkring 25 procent i nettoomsætningen, men vi skal heller ikke have et stort resultat i år , siger Laust Søndergaard.

Mondosoft peger også på den svage dollar på det vigtige amerikanske marked som en medvirkende grund til det beskedne resultat på en halv million kroner, der dog noterer sig, at 2003-resultatet var inden for 100.000 kroner af det forventede.

Samtidig er det danske selskab fortrinsvis et udviklingsselskab, og udvikling er der også blevet lagt mange kræfter i sidste år.

Det amerikanske datterselskab med 12 ansatte er til gengæld salgs-orienteret, og det kan endnu ikke leve op til det danske moderselskabs skrappe krav om at sende penge tilbage til hjemlandet.

Derfor skylder amerikanerne efterhånden 43 millioner kroner i form af negativ egenkapital. Laust Søndergaard påpeger dog, at selskabet har overskud på driften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere