Kølig Apple-velkomst til MSN Music

Der er ingen velkomstbuket fra Apple til rivalen Microsoft, som netop har entreeret markedet for legale musik-downloads med tjenesten MSN Music. Apple mener, at tjenesten er mindre omfattende, har færre sange og at satset på musikvideoer er forfejlet. Microsofts Bill Gates giver igen ved at antyde, at Apples Steve Jobs er en snob.

Apple Computer viser ikke den store hjertelighed i forbindelse med, at Microsoft er kommet på banen med et alternativ til den populære Itunes-service, som er blevet den bedst sælgende legale musiktjeneste i USA. Det skriver Cnet.

En repræsentant for selskabet angreb tjenesten for at have færre features og et mindre udvalg af musik end Itunes.

- Men det største problem er, at sange som er hentet fra tjenesten, ikke kan afspilles på Ipod, påpeger Eddie Cue fra Apple.

Apple stærkest

Apple har da også overhånden for nuværende, hvor selskabet har haft et år til at skabe sin forretning og har solgt flere end 125 millioner sange. Det er sket samtidig med, at der er skabt en formidabel efterspørgel på den hippe Ipod-afspiller.

Det har gjort Apple til markedsleder med over 70 procent af det legale download-marked, men ingen kan underkende Microsofts brede appel i forhold til de mange pc-brugere på Windows-platformen.

Apple har også kun et skuldertræk til overs for MSN Musics fokus på både musikvideoer og tv-programmer, som skal kunne afspilles på de nye såkaldte bærbare mediecentre, som producenter som Samsung er begyndt at lave.

Man mener heller ikke, at abonnementsordninger, som Microsoft også vil tilbyde, er vejen frem.

-Videomarkedet er ikke noget, kunderne har vist nogen forkærlighed for, siger Greg Joswiak fra Apples hardware-marketingafdeling.

Han peger blandt andet på, at Sony fik et stort nederlag med tv-pendanten til sin Walkman, det transportable tv Watchman.

Nemo eller Mozart

Men tidligere på ugen tog Microsoft-grundlægger til genmæle omkring video-markedet.

- Prøv at spørge ungerne på bagsædet i en bil på en to-timers køretur, om de ikke gerne ville have videoerne. Mine ville. Det kan godt være, at Steves (Jobs, Apple-grundlægger, red)børn hører Bach og Mozart. Men mine vil altså se "Find Nemo", siger han i et interview med Business Week.

Microsoft giver også Apple igen på anklagerne om, at MSN Music-sange ikke kan spilles på Ipod.

- Det er vi også kede af. Men det skyldes jo, at Apple ikke tillader andre selskaber at skabe integration med Ipod's musikformat, lyder det i en meddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere