Danske it-virksomheder i Europas vækst-top

It-virksomhederne Munk IT og RTX Telecom er de eneste danske virksomheder, der har fået en plads på en top 500 over Europas mest vækstskabende virksomheder. Det luner specielt hos RTX Telecom, som i år har varslet et underskud.

Der findes blot to danske virksomheder, der gør sig fortjent til at være med i Europas vækst top 500. Begge virksomheder kommer fra den danske it-branche, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fynske Munk IT og nordjyske RTX Telecom indtager henholdsvis placeringer som nummer 314 og 330 på listen over Europas mest vækstskabende virksomheder, som er udarbejdet af Microsoft, 3i, Boston Consulting Group og Pricewaterhousecoopers.

De har kigget på tværs af alle brancher, men fra Danmark var det altså it-selskaber, der gjorde sig fortjent til at komme med på listen.

- Vi er meget taknemmelige for at være blandt de virksomheder, og vi skal også have lov at have hænderne i vejret. Men der har været mange bekymringer og træningstimer undervejs, siger stifter og bestyrelsesformand Helge Munk fra Munk IT til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Munk IT står for driften af it-systemer og for fjern-backup for en række virksomheder og beskæftiger i dag 200 medarbejdere med afdelinger over hele landet.

RTX Telecom, som producerer komponenter til trådløs telefoni, har varslet et underskud i år, og derfor luner det hos selskabets direktør at blive kåret som en vækstvirksomhed.

- Folk har en meget kort hukommelse, og jeg ved ikke, hvor mange der er klar over, at vi har haft så høj en vækst. Nu har vi meldt et underskud ud, men det viser forhåbentligt, at vi har investeret pengene rigitgt, siger direktør Jørgen Elbæk til Morgenavisen Jyllands-Posten.

På listens førsteplads befinder sig britiske City Refrigeration, som fra 2000 til 2003 har skabt en jobvækst på 670 procent fra 937 til 7.217 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere