Salgsfiaskoer sender spilfirma i storkrise

Et svigtende salg af computerspil har ført til fyringen af 100 ansatte hos den hæderkronede britiske spiludvikler Argonaut, der nu er sat under administration. Direktøren Jeremy San, der stiftede firmaet for 20 år siden, er trådt tilbage.

Magien er gået af den britiske spiludvikler Argonaut Games, der ellers bragte Harry Potter fra filmverdenen over i et computerspil med stor succes og høje salgstal til følge.

Argonaut fyrede i sidste uge 100 medarbejdere, og spiludviklerens tre datterselskaber er nu sat under administration, mens stifteren Jeremy San er trådt tilbage, skriver flere engelske medier.

Jeremy San stod i spidsen for firmaet, som han stiftede for 20 år siden, og som siden har udviklet sig til en af Storbritanniens største uafhængige spiludviklere.

Blandt de allerrigeste
I dotcom-dagene var Jeremy Sans aktier i firmaet med til at gøre ham til en af Storbritanniens 200 rigeste personer.

Firmaets problemer kom først for dagen, da selskabet i august meldte ud, at regnskabsåret ville ende med et underskud på 65 millioner kroner.

De økonomiske problemer skyldes, at flere af selskabets seneste spil er floppet, heriblandt storsatsningen Catwoman, der var bygget over filmen af samme navn.

Ligesom filmen måtte spillet finde sig i sønderlemmende kritik fra anmelderne, og det har åbenbart været med til at skræmme køberne væk.

En køber er lige akkurat, hvad Argonauts administrator nu er på jagt efter til firmaet, der trods massefyringerne stadigt har 125 ansatte tilbage.

Håbet er hurtigt at kunne finde en køber, så eksisterende projekter kan fortsættes uden afbrydelser.

Hitman-ejer til salg

Argonaut er ikke alene på det marked, for også flagskibet Eidos Interactive - der ejer danske IO Interactive - er i gang med en salgsproces efter et skuffende salg af selskabets spil.

Indtil videre er det dog gået bedre for begge firmaer end den amerikanske spiludgiver Acclaim Entertainment, der i sidste måned erklærede sig konkurs kort efter at have fyret 600 ansatte.

Danske Lego gjorde brug af Argonaut Games, da spiludvikleren sidste år udviklede spillet Bionicle, der var bygget over Billund-selskabets populære legetøj af samme navn.

Lego har siden - som en del af selskabets fokus på at skabe en sund forretning - lagt spilaktiviteterne over i firmaet Giant Interactive, hvis første opgave bliver Lego Star Wars, som udkommer til en række platforme næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere