Webkamera-ejere: Kameraer bliver siddende

Flere webkamera-ejere er forundrede over Retten i Frederikhavns dom over el-installatør Peter Jensen, Læsø. De afviser at pille deres kameraer ned, men venter nu spændt på den videre udvikling, som kan ramme de meget populære web-kameraer.

Intet problem. Sådan betegner en række store selskaber deres udsendelse af webkamera-billeder fra offentlige områder i Danmark.

De har ingen planer om at pille deres kameraer ned, selv om Retten i Frederikshavn tirsdag formiddag idømte el-installatør Peter Jensen, Læsø, 20 dagbøder for at have taget web-billeder ud over Vesterø Havn på Læsø.

Vesterø Havn på Læsø er ikke et videre befolket sted, hvilket Peter Jensens web-kamera bevidner.

Overvåger Rådhuspladsen i København

Det er til gengæld Rådhuspladsen i København, som Politikens webkamera overvåger med et billede hvert 20. sekund fra sin plads på Politikens Hus, der ligger centralt placeret på pladsen.

Peter Jensen har anmeldt Politiken og 28 andre webkamera-ejere til politiet som et modtræk i forbindelse med sagen.

Politikens internetredaktør, Michael Arreboe, ser imidlertid ikke noget problem i at have et kamera hængende døgnet rundt over en af Danmarks tættest trafikerede paldser.

- Vores web-kamera tager billeder af en offentlig plads, der er så langt væk, at man hverken kan se personernes ansigter, eller hvad de foretager sig. Og det ser vi ingen problemer i, siger han.

Samme melding kommer fra Fyn.dk, der har opsat webkameraer på centrale pladser i en række fynske byer - heriblandt Rådhuspladsen i Odense samt i Faaborg, Svendborg og andre steder.

Det er ikke overvågning

- Vi karakteriserer jo ikke vores web-kameraer som overvågning. Det er billeder af vind og vejr, så man kan få et view over den aktuelle situation, siger Frank Weirsøe, indholdsansvarlig på Portal Fyn.

Portal Fyn - der bliver drevet af Fyens Stiftstidende og TV2/Fyn i fællesskab - har ifølge Frank Weirsøe aldrig modtaget en eneste klage over de otte web-kameraer. Til gengæld er der kommet mange positive tilbagemeldinger.

-Web-kameraerne er meget populære. Tjenesten er faktisk vores tredjemest brugte, siger han.

Hverken Politiken eller Portal Fyn har planer om at pille deres web-kameraer ned foreløbigt.

- Myndighederne må komme til os, hvis der er et problem, og så må vi tage den derfra. Men indtil videre har vi bestemt ingen planer om at pille vores kamera ned, siger Michael Arresøe fra Politiken.

Den holdning deler Portal Fyn.

- Vi følger naturligvis udviklingen og vil nu læse dommen igennem. Men det vil være meget ærgerligt for vores brugere, hvis det ender med, at vores web-kameraer skal pilles ned, siger Frank Weirsøe fra Portal Fyn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere