Apple står uden Itunes-domæne i Danmark

Apple slås med næb og klør for at fravriste en 22-årig britisk internetmillionær retten til domænet itunes.co.uk. Herhjemme ejes Itunes.dk af en privat københavner, men Apple har overhovedet ikke vist interesse for domænet.

Computergiganten Apple er fortsat ikke interesseret i at sende musikbutikken Itunes til Danmark overhovedet, efter selskabet i oktober gik uden om Danmark i sin europæiske lancering af musikbutikken.

Selskabet har ikke nemlig ikke sikret sig rettighederne til domænet Itunes.dk, som Apple ikke har vist den mindste interesse for.

Domænet er ejet af Thomas Steinmann fra København, der oprindeligt ville bruge domænet til at lancere et program, der kan tune en internet-forbindelse.

- Den ide er droppet, så nu skal jeg ikke bruge domænet til noget som helst, siger Thomas Steinmann.

Han vil ikke stille sig i vejen for Apple, hvis selskabet ønsker at bruge domænet i Danmark.

- Så vil Apple få det. Jeg ønsker ikke, at det skal ende i en retssag, siger han.

Danmark droppet

I oktober åbnede Apple for Itunes i en lille snes europæiske lande, men ikke Danmark, hvor bredbåndsforbindelser ellers er mangfoldige i international sammenligning.

Indtil videre har Apple altså ikke vist interesse for en dansk lancering af Itunes eller det tilhørende domæne, der kan lede musikglade danskere på sporet af Apples musikudbud.

I Storbritannien har selskabet derimod indledt en heftig strid med en cyber-bz'er, der ikke vil slippe grebet om Itunes.co.uk.

Benjamin Cohen blev internetmillionær allerede som 17-årig og under boomet i 2000 registrerede han itunes.co.uk. Nu vil han ikke opgive det uden kamp. Han hævder, at Apples registrering af mærket Itunes først blev offentlig i december 2000.

Apple har forsøgt at købe domænet fra briten, men han var ikke tilfreds med beløbet.

- Apple har anlagt en sag for at vinde kontrol med domænet, men vi registrerede det fair og uden skumle bagtanker, så vi føler ikke vi har gjort noget galt. Vi helmer ikke, siger Benjamin Cohen til Reuters.

Apple lancerede Itunes i Storbritannien i juni i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere