Danske blottere misbruger 3G-telefoner

Ukendte blottere har i flere tilfælde brugt videotelefoner til at chikanere danske kvinder. De ringer simpelthen til tilfældige 3-abonnenter for at vise underlivet frem. 3 erkender, at telefonerne kan misbruges og opfordrer til at flytte sit gamle nummer med, hvis man vil overgå til selskabet.

Blottere behøver ikke længere stå i parken og fryse for at krænke en ukendt kvinde ved at vise deres kønsdele frem. Nu kan de i ro og mag gøre det hjemmefra via en videotelefon fra mobilselskabet 3.

Forbrugerstyrelsen har i dag kunnet afsløre indtil flere tilfælde, hvor kvinder med 3-abonnement bliver ringet op af en anonym blotter, der masturberer for åben telefonskærm.

Teleselskabet 3 har ikke været opmærksom på krænkelserne, før en journalist fra Forbrugerstyrelsen kontaktede firmaet.

Styrelsen har kendskab til to tilfælde, hvor kvinder er blevet forulempet helt op til 30-40 gange.

- Vi har ikke hørt om det her fra vores kunder, men vi vil gøre alt for at undgå, at vores telefoner bliver misbrugt, siger Mika Bildsøe Lassen, kommunikationschef hos 3.

Tag nummeret med

Hun mener ikke, at det er for nemt at finde numrene på de over 50,000 danskere med 3-abonnenter.

- Man skal kende vores nummerserie for at gøre det. Men når man importerer nummeret fra et andet selskab, kan man ikke se det, siger Mika Bildsøe Lassen.

Men da 3-abonnenter ofte har de samme cifre i nummeret, kræver det måske ikke den store indsats for blotterne.

- Det her gælder ikke bare vore telefoner, for almindelige kameratelefoner kan også misbruges. Det handler om at vide, hvad man skal gøre for at undgå det, og er man udsat for noget ubehageligt, skal man melde det til politiet, opfordrer Mika Bildsøe Lassen.

Teleindustrien kommer i det nye år med hele to pjecer, der vil fokusere på risikoen for misbrug. Mika Bildsøe Lassen pointerer, at man heller ikke skal give gode idéer til krænkerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere