SF raser over Bendtsens patent-modstand

Erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) er for anden gang på vej i stormvejr i Folketingets Europaudvalg efter blot en svag modstand mod det omstridte direktiv om softwarepatenter i EU's Ministerråd. SF kræver, at Bendtsen skal annullere mandagens vedtagelse i Ministerrådet.

Annonce:
Annonce:
Både SF og Det Radikale Venstre vil have erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen i hastesamråd i Folketingets Europaudvalg, efter EU's erhvervsministre mandag lod det omstridte direktiv om patenter på software gå videre i systemet.

Så sent som fredag gav Europaudvalget Bendt Bendtsen et nyt mandat, så han i Ministerrådet skulle bede om at få forslaget fjernet som et A-punkt, hvilket er et punkt, der vedtages uden diskussion.

Han skulle i stedet forsøge at få forslaget på dagsordenen som et B-punkt, så softwarepatenterne kom til fornyet diskussion.

Handlet mod flertal
I et lydklip fra dagens møde i Ministerrådet kan man kun høre ham gøre det sidste, og det vækker vrede hos Anne Grete Holmsgaard (SF), der er medlem af Europaudvalget.

- Han blev bedt om at få det af som A-punkt med henblik på at få det på som B-punkt. Han har handlet mod et flertal i Europaudvalget, og det må han slet ikke. Nu er ministerens opgave simpelthen at få den her afstemning annulleret, siger hun.

Hun vil have ministeren i samråd i udvalget, så han kan forklare sig. Hun vil samtidig presse på for, at han skal arbejde for at annullere mandagens vedtagelse af direktivforslaget.

Det vil dermed være anden gang, Bendt Bendtsen skal forklare Danmarks patent-handlinger i EU over for udvalgets medlemmer.

Han var til krydsforhør i juni 2004, fordi Danmark på et afgørende møde i maj støttede et forslag fra det irske formandskab. Det er det forslag, som nu er endeligt vedtaget af EU's ministre.

- Med det her er de bare kørt over alle regler, og det ser ikke ud som om, Danmark har kørt nogen særlig heltemodig kurs, siger Anne Grete Holmsgaard.

Jurister i arbejde
Lone Dybkjær (R) er ligeledes medlem af Europaudvalget, og hun bakker op om, at ministeren skal i nyt samråd.

Modsat Anne Grete Holmsgaard antager hun dog, at Bendt Bendtsen på mandagens møde rent faktisk har bedt om at få patentdirektivet taget af dagsordenen som et A-punkt.

Hun vil derfor bede jurister i både Folketinget og Europa-Parlamentet om at undersøge, om det luxembourgske formandskab fulgte procedurerne.

Hvis det viser sig, at Bendt Bendtsen ikke har bedt om at få forslaget fjernet som A-punkt, er hun dog ikke i tvivl om, hvor fejlen ligger.

- Så har han ikke været i overensstemmelse med flertallet i Folketinget, og så har han et problem, fortæller Lone Dybkjær.

Under alle omstændigheder mener hun ikke, at ministeren har kæmpet særligt bravt.


Relevante link

http://ue.eu.int/ (...)" target="_blank">Ministerrådets pressemeddelelse om mandagens møde (PDF-fil)
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB

Erfaren 2nd. level IT-konsulent
SoftCom Solutions A/S


Android Developer
Jobindex A/S


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Schantz Data A/S
Kernesystemer til pensionssektoren og internetbaserede løsninger til forsikringssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord