Bendt Bendtsen afviser patent-kritik

Erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) mener, at han har kæmpet så godt som muligt for at få det omstridte direktivforslag om softwarepatenter til ny diskussion i EU's Ministerråd. Der var ganske simpelt ikke opbakning blandt de andre lande, mener han.

Annonce:
Annonce:
Flere medlemmer af Folketingets Europaudvalg er utilfredse med erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K), efter EU's erhvervsministre mandag vedtog et direktivforslag om patenter på software.

Bendt Bendtsen blev fredag presset af Europaudvalget til at forsøge at få direktivet til ny diskussion blandt EU's ministre, men missionen mislykkedes.

Selv siger han nu, at han kæmpede så godt som muligt for at undgå, at forslaget blev vedtaget uden diskussion.

- Formandskabet nægtede at åbne diskussionen igen. Konklusionen var klar: Der var ikke opbakning blandt de andre lande til en ny diskussion. Det havde krævet 13 lande, men kun Portugal støttede Danmark, siger Bendt Bendtsen ifølge Politiken.

Samme avis skriver, at det luxembourgske formandskab ifølge danske embedsmænd har ret til at nægte en ny diskussion, fordi ønsket ikke har opbakning blandt et flertal af landene og kommer senere end 16 dage før mødet.

Bendt Bendtsen står dog til at blive hasteindkaldt til Europaudvalget, som kræver en forklaring på, hvorfor patentforslaget ikke blev taget af dagsordenen.

Selv forstår han ikke modstanden mod direktivet, og ifølge ham kan finske og svenske kolleger heller ikke forstå den danske holdning.

Ifølge dem vil det også gå ud over små og mellemstore virksomheder, hvis direktivet ikke vedtages, og ikke kun store virksomheder som Nokia.

Efter mandagens vedtagelse i EU's Ministerråd skal direktivforslaget nu til anden høring i Europa-Parlamentet, hvor der formentlig venter en kritisk modtagelse.Annonceindlæg fra

Gør medarbejderne mere produktive med verdens bedste Office

Som erhvervsabonnement hos Telenor får din virksomhed gratis adgang til Microsofts topprofessionelle og cloudbaserede Office 365 i to år - samt alle fordelene af Telenors tætte partnerskab med en af Danmarks mest kvalificerede Office 365-specialister. Det giver alsidighed og tidsbesparende fleksibilitet i en grad, som tidligere har været forbeholdt de allerstørste virksomheder.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB
Project Manager
Laerdal Copenhagen A/S

Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDC Hosting A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord