Microsoft kræver patent-reform

Der er brug for en reform af det amerikanske patentsystem, som alt for ofte fokuserer på kvantitet frem for kvalitet, mener Microsoft. Softwareselskabet foreslår samtidig, at patenter skal være gratis for mindre firmaer, non-profit-organisationer og universiteter.

Flere topchefer fra Microsoft sætter nu vægt bag deres ønske om en reform af det amerikanske patentsystem.

Softwareselskabet efterlyser et system, der er mere tilgængeligt for mindre investorer, og anbefaler derfor, at det skal være gratis at søge patenter for mindre virksomheder, non-profit-grupper, universiteter og individuelle investorer.

Microsoft mener, at det nuværende patentsystem fokuserer på kvantitet frem for kvalitet.

- Systemet bliver nødt til at virke for alle. Lige nu virker systemet kun for de største selskaber, siger David Kaefer, der står for Microsofts licensprogram for immaterielrettigheder.

Microsoft og andre teknologiselskaber har tidligere presset den amerikanske kongres for, at gebyrindtægterne fra patentkontoret ikke længere skal overføres til statsbudgettet.

Argumentet er, at patentkontoret i så fald vil få flere penge til at behandle det voksende antal patentansøgninger. Patentkontoret modtager mere end 350.000 patentansøgninger om året.

Flere organisationer og selskaber har tidligere krævet en reform af patentsystemet, efter internetaktivister anklagede patentkontoret for at uddele patenter til teknologi, som allerede er i brug.

Ifølge Microsoft forsøger selskabet med den seneste udmelding at få debatten om patenter til at være mindre sort/hvid og ikke kun handle om, hvorvidt man er for eller imod patenter.

Selv oplever selskabet begge sider af patent-sagen. Microsoft har 4.500 patenter på verdensplan og har ansøgt om yderligere 10.000.

Omvendt bruger Microsoft tæt på 600 millioner kroner hvert år på at forsvare sig mod et gennemsnit på 35 til 40 samtidige patent-retssager.

Derfor mener både David Kaefer og Microsofts juridiske chef, Brad Smith, at man skal finde en måde, så man kan begrænse antallet af patent-retssager.

Samtidig anbefaler de USA og andre lande at koordinere patent-lovgivningen.

Den politiske udmelding fra Microsoft kommer midt i en ophedet europæisk debat om patenter på software.
EU's Ministerråd lod mandag et direktivforslag om softwarepatenter slippe igennem trods dansk modstand.

Erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) var torsdag til hastesamråd i Folketingets Europaudvalg, hvor han skulle forklare sine handlinger ved rådsmødet.

Direktivforslaget skal nu til anden læsning i Europa-Parlamentet, som ventes at stille sig kritisk til Ministerrådets udgave af forslaget.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere