Parti: Kom med klart patentsvar, Fogh

Enhedslisten vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at melde klart ud, om Bill Gates og han diskuterede softwarepatenter, da Microsoft-stifteren i november besøgte Danmark. Statsministerens hidtige udmeldinger stemmer nemlig ikke overens med et takkebrev fra Bill Gates.

Enhedslistens it-ordfører Per Clausen vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til i Folketinget at svare på, om Bill Gates og han diskuterede softwarepatenter eller ej.

Det sker efter, at Microsofts grundlægger, Bill Gates, besøgte Danmark i november 2004, hvor han mødtes han med statsministeren.

I februar rullede historien i medierne om, at Bill Gates på dette møde skulle have sagt, at det kunne blive nødvendigt for Microsoft at trække sig ud af Danmark.

Hvis Europaparlamentet afviser et forslag om bedre muligheder for europæiske virksomheder for at udtage softwarepatenter, ville Bill Gates måske være nødt til at flytte Microsoft Business Solutions udviklingsafdeling ud af Danmark.

Anders Fogh afviser
Statsminister Anders Fogh Rasmussen har senere afvist, at der skulle være fundet sådan en ordveksling sted på mødet.

Udmeldinger fra Microsoft i blandt andet et takkebrev fra Bill Gates har derimod været mere tvetydige. Derfor beder Per Clausen nu statsministeren komme med et klart svar i Folketinget.

- Der er modsætninger mellem, hvad Fogh har sagt, og hvad der står i det brev. Så inden nogen går ud og siger, at statsministeren er løgnagtig, så synes vi, han skal have lov til at forklare sig, siger Per Clausen.

Han mener, det mest passende sted for den forklaring vil være i Folketinget, fordi man der må regne med at få den rigtige.

- Det ser mystisk ud, så derfor må vi undersøge, hvad der er sket, siger Per Clausen.

Per Clausens spørgsmål:
"Da det åbenbart kniber for statsministeren at huske, hvad det er, han konkret har diskuteret med Microsofts leder, Bill Gates, da denne var i København sidste år i november, bedes ministeren oplyse, om det er en ukorrekt sammenfatning af mødets indhold, når Bill Gates i et takkebrev til ministeren (offentliggjort i Computerworld den 11. marts 2005) skriver:

'Jeg satte pris på vores diskussion af vigtigheden af forskning og udvikling og behovet for at forbedre patentbeskyttelsesprocessen for intellektuelle rettigheder', samt om det er i overensstemmelse med den fulde sandhed om mødet, når ministeren til Ritzau (den 15. februar) udtaler:

'Det har han (Bill Gates) ikke gjort på noget møde med mig. Jeg kan slet ikke bekræfte den udlægning, slet ikke. Det har vi slet ikke været inde på. Nej.'"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere