Fængsel til dansk mobil-momssvindler

En 35-årig mand har tilstået at stå bag en momskarrusel med mobiltelefoner, som har snydt staten for godt 10 millioner kroner. Straffen er sat til to et halvt års ubetinget fængsel og er den seneste i en lang række af sager om momssvindel blandt it-forhandlere.

En 35-årig direktør står over for en ubetinget fængselsstraf på to et halvt år, efter at han i retten i Tåstrup har tilstået momssvindel for millioner som en del af en momskarrusel. Det skriver Ritzaus Bureau.

Gennem en række selskaber havde direktøren importeret mobiltelefoner for omkring 46 millioner kroner og solgt dem videre med tab.

Nu har han altså tilstået at have snydt staten for godt 10 millioner kroner.

Momssvindel i de såkaldte momskarruseller foregår typisk gennem mange led og udnytter momsreglerne i EU-landene. De gør det muligt at efterlade den skyldige moms i et såkaldt skraldespandsselskab, der så går konkurs.

Specielt varer inden for it bliver brugt til momssvindel, og det har fået Toldskat til at sætte ekstra ind for de brodne kar i forhandler- og importørleddet.

I september anmeldte Toldskat tre it-virksomheder til politiet for formodet momssvindel for omkring 130 millioner kroner.

De tre virksomheder, Network Trading, Roxy World Trading og Solid Trading, gik alle konkurs efter at have handlet med store partier it-komponenter fra Hongkong og Storbritannien.

Den 35-årige, som nu har tilstået, blev ifølge Ritzaus Bureau varetægtsfængslet allerede i november, efter Toldskat havde haft mistanke om svindel i flere måneder.

I december sidste år blev to svenskere dømt skyldige i momssvindel for mere end 11 millioner kroner. De blev begge idømt fængselsstraffe og udvist af Danmark.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere