Dansk it-erhverv støtter softwarepatenter

Itek og It-Brancheforeningen støtter nu med en fælles erklæring op om det europæiske patentdirektiv, som vil give flere muligheder for at udtage patenter på software. De to organisationer ønsker dermed at fjerne tvivlen omkring den danske it-branches opbakning til direktivet.

De to største interesseorganisationer for den danske it-branche, Itek og It-Brancheforeningen, er nu enige om at støtte det europæiske patentdirektiv, som vil give flere muligheder for at udtage patenter på software.

Tidligere har It-Brancheforeningen været tilbageholdende med at støtte direktivet, fordi flere af organisationens små medlemsvirksomheder har udtrykt bekymring for direktivet.

Nu meddeler de to organisationer i en fælles pressemeddelelse, at de mener, at det er vigtigt for danske it-virksomheder at kunne beskytte deres opfindelser.

- Det er glædeligt, at flere af de virksomheder, der hidtil har været kritiske over for patentering af software, nu bakker op om en fælles erklæring. Det er jeg glad for, for hermed kan erhvervet sende et entydigt signal til politikerne, udtaler direktør Jakob Lyngsø fra It-Brancheforeningen.

Itek og It-Brancheforeningen har sendt en fælles erklæring til Folketingets Europaudvalg, hvori de støtter direktivet. De vil dog samtidig gerne have EU-politikerne til at fremhæve en række punkter i den endelige direktivtekst.

Organisationerne vil have direktivets krav om "opfindelseshøjde" og "teknisk nyskabelse" underkastet en "forudgående kvalificeret afprøvning." Desuden skal der sikres interoperabilitet mellem systemer, og det skal være nemmere og billigere at udtage et europæisk patent.

- Navnlig mindre og mellemstore virksomheder har behov for at kunne beskytte deres idéer, dels for at opnå finansiering, dels for at sikre sig mod at blive snydt. Med kravet om interoperabilitet vil der fortsat kunne videndeles, udtaler Iteks direktør Tom Togsverd.

Relevant link

Itek og ITB's fælles erklæring (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere