Politiet dropper sag mod webkamera

Trods en klokkeklar politianmeldelse mod et webkamera i Odense vil politiet ikke gå ind og forfølge webkameraet. Men den droppede sag skal ikke opfattes som en godkendelse af webkameraet, understreger vicepolitimester ved Odense Politi, Lars Ole Pedersen.

Odense Politi vil trods en klar poliltianmeldelse ikke undersøge lovligheden af et webkamera, der via portalen Fyn.dk sender optagelser fra pladsen Flakhaven foran Odense Rådhus.

Det oplyser vicepolitimester ved Odense Politi, Lars Ole Pedersen, der også fortæller, at afgørelsen tidligere er meddelt anmelderen.

- Anmelderen har ud af det blå anmeldt webkameraet, fordi han selv er blevet anmeldt for noget tilsvarende. På den baggrund vil vi ikke gå ind i sagen, men det skal ikke opfattes som en godkendelse af webkameraet. Vi har ikke sagt noget om, hvorvidt det her er i orden eller ej, siger Lars Ole Pedersen.

Anmeldelsen mod webkameraet i Odense er en af mindst 25 anmeldelser, som Frederikshavn Politi modtog under sagen mod et webkamera på Læsø, der blev dømt ulovligt i både by- og landsretten efter paragrafferne om overvågning.

Forulempet af webkamera

Indehaveren af kameraet på Læsø anmeldte i forbindelse med sagen en stribe webkameraer for at vise den almindelige udbredelse.

Flere steder i landet er politiet på den baggrund modsat Odense Politi gået ind i sagerne.

Eksempelvis har Frederikshavn Politi vurderet, at et webkamera ved et vandrehjem i Skagen holder sig inden for lovens rammer efter at have optaget politifolk med kameraet og efterfølgende undersøgt, om de kunne genkendes.

Hos Odense Politi har man ikke taget stilling til, om de anmeldte webkameraer overtræder lovgivningen, men alene vurderet, at man ikke vil gå ind i sagen på baggrund af den nuværende anmeldelse.

- Vi foretager os ikke yderligere. Hvis vi på et tidspunkt modtager en anmeldelse fra nogen, der i en konkret situation mener sig overvåget eller forulempet af et kamera, så ser vi på det igen, siger Lars Ole Pedersen.

Ingen andre sager

Odense Politi har ifølge Lars Ole Pedersen ingen planer om på eget initiativ at indlede sager mod webkameraer på baggrund af Vestre Landsrets dom mod kameraet fra Læsø.

Udover optagelser fra pladsen Flakhaven i Odense kan besøgende på portalen Fyn.dk via i alt otte webkameraer se optagelser fra eksempelvis Odense Havn, Faaborg Havn og Svendborg.

- Det er et spørgsmål om ressourcer. Man kan forestille sig mange forskellige scenarier, hvor folk via et webkamera kan genkendes på den ene eller anden eller tredje baggrund, men hvis vi skal undersøge det hele, så kan vi jo blive ved i en uendelighed, siger Lars Ole Pedersen.

Han pointerer, at det er indehaverne af webkameraerne, der selv har ansvaret for at sikre, at deres optagelser er lovlige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere