TDC afviser overpris på bredbånd

Konkurrenterne betaler ikke overpris for adgangen til det rå kobber i Danmark, lyder det fra TDC efter en ny rapport fra IT- og Telestyrelsen. Rapporten åbner op for, at TDC er blevet overkompenseret, men telegiganten peger på, at Danmark har Europas næstlaveste priser.

TDC afviser, at selskabet med prismodellen LRAIC bliver overkompenseret for at give konkurrenterne adgang til det rå kobber i Danmark.

Det er en rapport fra IT- og Telestyrelsen, der på ny har fået TDC's konkurrenter ud af busken med beskyldninger om, at det tidligere telemonopol får alt for mange penge for at udleje sin infrastruktur.

Hos TDC mener vicedirektør Jens Hauge derimod, at rapporten dokumenterer lave priser i Danmark.

- Hvordan kan man i rapporten påstå, at prisen på rå kobber herhjemme er for høj, når rapporten samtidig selv dokumenterer, at Danmark har EU's næstlaveste priser? TDC's priser er langt lavere end for eksempel Telias priser i Sverige, siger han i en skriftlig udtalelse.

Jens Hauge understreger samtidig, at prismodellen LRAIC er politisk vedtaget og fastsat af IT- og Telestyrelsen.

Ideen med LRAIC er at øge udgifterne til at leje sig ind på TDC's net, så konkurrenterne i stedet vil vælge at opbygge deres egen infrastruktur.

TDC forsvarer sig derfor med, at prissænkninger bare vil give konkurrenterne endnu mindre anledning til at skabe en konkurrerende infrastruktur.

- Hvis rapportens konklusioner føres ud i livet, så er det endegyldigt slut med den politiske vision om at skabe det bedste og billigste telemarked i Europa med flere konkurrerende telenet, udtaler Jens Hauge.

Hos IT- og Telestyrelsen ser man ikke rapporten som et tegn på, at TDC bliver overbetalt for det rå kobber, men som en anledning til at undersøge det.

Telestyrelsen har i forvejen valgt at droppe den planlagte forhøjelse af priserne i år, som LRAIC ellers havde lagt op til.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-arkitekt til løsnings- og målarkitektur

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere