WiMAX leger i Djurs Sommerland

Familieparken Djurs Sommerland droppede gravemaskinerne og valgte trådløs kommunikation mellem parkens 48 salgssteder. Derfor dækker et trådløst WiMAX-net i dag 220.000 kvadratmeter.

Der er 48 steder i Djurs Sommerland, hvor du kan komme af med dine penge, i netværksterminologi også kendt som POS, points of sale.

De 48 kasseapparater skulle hænge sammen i et fælles system. Det var derfor nærliggende at trække kabler mellem dem, da familieparken skulle koble salgsstederne sammen.

Hvis det ikke lige var fordi, at kablerne skulle trækkes over et stort skovområde, hvis undergrund i forvejen er fyldt op med rødder, vandledninger til sommerlandets badebassiner og vandrutschebaner, og rørledninger til bodernes salg af øl og sodavand.

Drømmen om kabler fortonede sig for Sommerlandets direktør, Michael B. Nielsen, mens IBM og firmaet UpGrade Communication berettede om muligheden for at binde kasseapparaterne sammen via et trådløst net.

- Trådløs er ikke det samme som kabel. Udfordringen bestod først og fremmest i, at vi skulle være sikre på, at det kunne lade sig gøre sikkert uden kabler. LAN'et skulle kunne dække et stort område og kapaciteten skulle være høj, fortæller Michael B. Nielsen.

Det var for fristende at blive fri for at grave i Sommerlandet.

- Det koster mange penge at grave i parken. Der er tusindvis af stier og belægninger, der skulle graves op. I sammenligning er der også en lille besparelse på det trådløse net, men det var ikke udslagsgivende, siger Michael B. Nielsen.

Da Sommerland-direktøren først var blevet garanteret, at det trådløse net kunne levere den ønskede funktionalitet, var beslutningen truffet.

I dag dækker det trådløse net 40 tønder land, godt 220.000 kvadratmeter.

Det har været i drift siden sidste år, og har indtil videre levet op til forventningerne. Sommerlandet har åbent fra maj til udgangen af august.

Installationerne bliver fjernet fra salgsstederne, når sæsonen er slut, mens antennerne bliver hængende. Der er 650.000 transaktioner i løbet af de fire sommermåneder.

Forbindelsen er såkaldt præ-WiMAX, et 5,4 gigahertz OFDM-baseret radiosystem med en 54 megabit-linje, der reelt leverer en hastighed på 25 megabit i sekundet.

Djurs Sommerland slap for at grave, til gengæld krævede det en del af få sendere til at kommunikere i det skovfyldte område.

Der skulle være "line of sight" mellem senderne. Det er ikke nødvendigt i byområder, hvor man kan bruge en såkaldt "near/non line of sight"-løsning.

- Blade og træer kan ikke reflektere signaler, som eksempelvis bygninger kan. I det hele taget er organisk materiale uegnet at skyde signaler videre på, siger Lars Klaris, som er salgsdirektør i UpGrade.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere