Politiet afviser at mægle i bornholmsk net-strid

Bornholms Politi har afvist den første af tre politianmeldelser i striden mellem boligselskabet Bo42 og bolignet-leverandøren Jay.net. Politiet kalder det for en juridisk strid.

To anmeldelser for hærværk og en enkelt anmeldelse for tyveri eller bedrageri er de seneste uger løbet ind hos Bornholms Politi i striden mellem boligselskabet Bo42 og bolignetleverandøren Jay.net.

Bo42 valgte for to en halv uge siden at fyre Jay.net til fordel for leverandøren BoligNET, og det fik tirsdag ejeren af Jay.net til at tage til Bornholm og klippe et fiberkabel over, så 220 lejligheder mistede telefoni, tv og internet.

Jay.net har anmeldt Bo42's bestyrelse til politiet for at stjæle det aktive udstyr, mens Bo42 omvendt har anmeldt hærværk mod et kabelskab og senere et fiberkabel.

Hos Bornholms Politi tager man sagen med ro, og man har således allerede afvist Jay.nets politianmeldelse af Bo42's bestyrelse. Samtidig får man svært ved at vurdere hærværkssagerne.

- Det tyveri er afvist, idet det er en juridisk strid mellem parterne. De to hærværksanmeldelser er under behandling i øjeblikket, men det er klart, at tingene hænger sammen. Du kan jo ikke lave hærværk på dine egen ting, så det har selvfølgelig noget at sige, hvem der ejer kablerne, fortæller kriminalinspektør Hans Jørgen Munk.

Hos boligselskabet Bo42 har reaktionen været skarp, efter Jay.net-ejeren Jakob Kjærgaard tirsdag meldte rent ud over for Computerworld, at det var ham, der havde klippet det bornholmske fiberkabel.

Bestyrelsesmedlem Tom Westerdahl kalder det for en "tåbelig, uigennemtænkt og livstruende handling" og bruger samtidig ordet sabotage.

Centrum i striden er et brev, som Jay.nets ejer, Jakob Kjærgaard, allerede den 13. oktober sendte til Bo42's advokat, Bjarne Olesen, samt flere bestyrelsesmedlemmer.

Heri advarer bolignetudbyderen om, at forbindelsen bliver afbrudt, hvis der ikke svares inden tirsdag den 18. oktober kl. 12. Samtidig tilbydes Bo42 at købe fiberkablet for 550.000 kroner.

"Såfremt I ikke er interesseret i fiberen, dvs. hører vi ikke tilbage fra Jer eller informerer I os om at I ikke er interesseret i fiberen, vil vi afbryde den, da vi kan bruge den til de omkringliggende foreninger," skriver Jakob Kjærgaard.

Ifølge Jay.net vendte Bo42 aldrig tilbage med noget svar, og det var årsagen til, at selskabet tirsdag i denne uge klippede et kabel over.

Hos Bo42 mener Tom Westerdahl ikke, at boligselskabet er blevet varslet om en kabel-klipning.

- Med deres udtalelse om, at de altid tænker på beboerne, kunne vi ikke forestille os, at de ville klippe det i stykker, uanset om det er deres eller vores. Det virker som en hovedløs handling, for det giver jo ikke mening at klippe kablet over, hvis de vil bruge det til andre, siger Tom Westerdahl.

Bo42 holder stadig fast i, at boligselskabet ejer fiberkablet, mens Jay.net omvendt fastholder, at selskabet ejer det aktive udstyr.

Efter afvisningen af politianmeldelsen bliver næste skridt for Jay.net nu at hive Bo42 for retten i Rønne, hvis it-selskabet vil have klarlagt ejendomsretten til udstyret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere