TDC: Styrelse forsøger snigertrick

IT- og Telestyrelsen forsøger at snige en regulering igennem, som to gange tidligere er skudt ned af Teleklagenævnet, mener TDC, der overvejer en anke, som vil stoppe hele pakken.

TDC's konkurrenters bange anelser om et juridisk tovtrækkeri om afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen tidligere onsdag, har udsigt til at gå i opfyldelse.

TDC overvejer seriøst en anke af dagens afgørelse, der har til formål at give øget konkurrence på bredbåndsmarkedet.

Den mere lige konkurrence skal ske via regulering af konkurrenters adgang til og regler for brug af TDC's infrastruktur.

IT- og Teletyrelsen opstiller under tre hovedpunkter en række krav, og under det ene hovedpunkt er der specielt ét krav, som TDC er godt knotne over.

Hovedpunktet handler om såkaldt "udvidet samhusning", om under hvilke forudsætninger, konkurrenter skal have adgang til at stille eget udstyr op i TDC's centraler.

- Afgørelsen om samhusning er vi helt uenige i, siger afdelingschef Karsten Anker Petersen fra Koncern Kommunikation i TDC

Rammer hele pakken

Vælger TDC at indgive anke selv bare på et enkelt område, er det hele pakken, der bliver ramt.

Punkterne omkring bærelinje, der skal fritage kunderne fra at betale telefonabonnement, selvom de kun bruger linjen til ADSL og krav om engrospriser til konkurrenterne, der afspejler detailpriserne, kan derfor begge ryge ud på rangersporet i samme omgang.

Begge hovedpunkter er TDC ellers villige til at sluge, selvom det ikke er godbider, som TDC sluger med den store fornøjelse. Det vurderer Karsten Anker Petersen.

IT- og Telestyrelsen har ifølge afdelingschefen to gange tidligere forsøgt at pålægge TDC samme krav om at åbne op for, at konkurrenter kan opstille eget udstyr i samhusning.

Begge gange har Teleklagenævnet imidlertid skudt afgørelsen ned efter anke fra TDC.

- I begge tilfælde har Teleklagenævnet fastslået, at styrelsen simpelthen ikke havde ret til at træffe en sådan afgørelse. Nu forsøger IT- og Telestyrelsen at snige løsningen ind via en markedsafgørelse. Nu overvejer vi, om vi vil anke, siger Karsten Anker Petersen.

TDC har fire uger til at indgive anken til Teleklagenævnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere