Politiet er tæt på afløser for forældet it-system

Inden for en måned forventer politiet at tegne stor tocifret millionkontrakt med CSC om levering af et specialudviklet it-system. Det skal afløse det forældede Polsas, der brød sammen i sommer.

Politiets genstridige system til sagsbehandling, Polsas, er nu definitivt i sin karrieres efterår. Allerede i 2008 forventer politiet at pensionere Polsas til fordel for et specialudviklet sagsbehandlingssystem, der skal leveres af it-selskabet CSC.

Polsas har længe været i søgelyset, fordi det er baseret på et så gammelt databaseprogram, at man ikke længere kan få support fra leverandøren, Oracle.

Databasen brød i sammen i sommer, og Københavns Politi stod reelt uden et af sine mest centrale systemer i flere dage.

Samtidig arbejder det gamle system med databaser, der kun med meget besvær kan sammenlægges, hvilket forventes at give problemer, når politiet skal fusionere politikredse per 1. januar 2007 som en del af den store kredsreform – Polsas er i dag et decentralt system, hvor hver enkelt politikreds har sin egen database.

Samtidig har både Visionsudvalget vedrørende Fremtidens Politi og konsulenthuset Deloitte peget på, at skrotningen af Polsas var en hasteopgave af højeste prioritet.

– Vi har hele tiden vidst, at vi stod med det, der kan beskrives som en brændende platform. Derfor har vi arbejdet intenst for at få kravspecifikationer og foranalyser til en afløser klar, så det kan rulles ud hurtigst muligt efter kredsreformen, siger vicerigspolitichef og ansvarlig for politiets it Peter Carpentier til Computerworld.

Han understreger, at kontrakten endnu ikke er skrevet under, men at det er småting, der mangler, før politiet inden for en måned tegner endelig kontrakt med CSC.

Dermed har politiet valgt den samme leverandør, som i dag står for Polsas – og som tidligere på året måtte betale en bod, da Københavns Politis it gik ned. Netop denne politikreds fik dog i begyndelsen af ugen konverteret databasen til en nyere version, som Oracle stadig yder support til.

Konverteringen stod CSC også for, og den forløb stort set uden problemer. Samme konvertering skal inden nytår ske i resten af landets politikredse, men løsningen er midlertidig og har alene til formål at holde databasen kørende, indtil politiet er klar til det nye system i begyndelsen af 2008.

Det moderniserede vil åbne for et væld af andre muligheder fortæller vicerigspolitichefen til Computerworld. Blandt andet vil det kunne udveksle data med politets nye website, der allerede i dag tilbyder forskellige selvbetjeningsløsninger.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere