Scientific-Atlanta trækker 120 job ud af Danmark

Den sidste del af Scientifics-Atlanta's danske produktion er flyttet til udlandet, og det kommer til at koste 120 af virksomhedens 205 medarbejdere jobbet i indeværende regnskabsår.

Det koster jobs, at Scientific-Atlanta flytter den sidste del af produktionen til det europæiske hovedkvarter i Belgien.

- At produktionen flyttes betyder udover nedgang i omsætningen, at cirka 120 medarbejdere bliver afskediget i løbet af året, siger Flemming Toft, administrerende direktør, Scientific-Atlanta (SA).

Forrige år blev den løntunge del af Scientific-Atlantas produktion flyttet til koncernens fabrik i Belgien. Nu er den sidste del af produktionen også flyttet til Belgien.

- Vi har nu kun udvikling tilbage i Danmark, og det vil kunne ses til næste år som en væsentlig nedgang i omsætningen, siger Flemming Toft.

Streaming video

Scientific-Atlanta Denmark producerer digitalt tv kompressionsudstyr til kabel-tv, satelit-tv, streaming video og terrestrisk tv. Det vil sige tv-signaler, der transmitteres i jordbaserede kabler.

Umiddelbart ser det ud til, at omsætningen i SA er vokset med 41 millioner kroner fra 2003/04 til 2004/05, men skinnet bedrager.

- Scientific-Atlanta Denmark har en afdeling i Sønderborg og en i Søborg, og det er sammenlægningen af de to, der ligger bag væksten i vores omsætning, fortæller Flemming Toft, administrerende direktør, Scientific-Atlanta (SA)

Cisco køber for 43 mia.

Han vurderer, at såvel omsætning som indtjening balancerer omkring status quo. Markedet for kabel-tv og digitale tjenester på området er ellers stigende, men det kan ikke umiddelbart ses.

- Vi tjener godt nok lidt flere penge, men da både produktion og logistik nu ligger i udlandet, så kan det ikke ses på det danske regnskab, siger Flemming Toft.

Cisco har netop overtaget Scientific-Atlanta for omkring 43 milliarder kroner, men Flemming Toft mener ikke, at overtagelsen bliver gennemført før til marts.

- Derfor har jeg slet ikke nogen kommentarer til, hvad overtagelsen kan komme til at betyde for Scientific-Atlanta, siger han, der heller ikke vil løfte sløret for sine forventninger til indeværende regnskabsår.

SA's væsentligste konkurrenter er finske Teleste, norske Tandberg og amerikanske C-Cor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere