Google overtrumfer Microsoft i annonce-kamp

Google har sikret sig en fem procent aktiepost i AOL for næsen af Microsoft og vundet en sejr i kampen om annonce-milliarderne på nettet.

Google er tæt på i kapløb med Microsoft at have sikret sig en fem procent aktiepost i den amerikanske net-gigant America Online, AOL, og dermed et fastere greb om det hastigt voksende annonce-marked på nettet.

Ifølge Wall Street Journal er de sidste brikker faldet på plads, og bestyrelsen i Time Warner, der ejer AOL, vil tirsdag godkende handlen.

Google vil ifølge avisens kilder betale omkring 6,2 milliarder kroner for aktieposten.

Købet vil cementere samarbejdet mellem AOL og Google og må forventes at hjælpe AOL til at udbrede indhold fra en række sites og hjælpe Google til et større annoncesalg.

AOL er Googles største enkeltkunde og har i årets første ni måneder stået for 10 procent eller mere end 2,5 milliarder kroner af Googles annoncesalg.

Aftalen er for AOL et led i selskabets strategi om at mindske afhængigheden af selskabets internet-abonnenter og få indholdet bredt ud til et større publikum.

Microsoft har angiveligt satset stort på at få en alliance med AOL på plads i konkurrencen om det hastigt voksende annoncemarked med specielt Google og Yahoo.

Men Google er førende på markedet, og det vurderer analytikere som et væsentligt argument for, at AOL i sidste ende vil foretrække Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere