TDC stormer frem på hosting af it-systemer

Kunderne strømmer til TDC Hosting, der i 2005 øgede salget med 50 procent til 105 millioner kroner. Tendensen går fra webhosting til outsourcing af centrale it-systemer.

Danske virksomheders øgede outsourcing af forretningskritiske it-systemer og portalløsninger gav stor vækst hos TDC Hosting i 2005.

TDC-datterselskabet fik 35 nye, store kunder og omsætningen steg med 50 procent til omkring 105 millioner kroner.

Forretningen er i dag ligelig fordelt mellem traditionel webhosting og så hosting af forretningskritiske it-systemer, hvor den største vækst forventes i de kommende år.

Skaber ny rolle

Det sker i takt med, at outsourcing ifølge salgsdirektør Claus Bo Nielsen skaber en helt ny rolle for de danske it-chefer.

- En it-afdeling eller it-chef bliver mere forretningsorienteret ude i de virksomheder, der outsourcer. De kigger på, hvad der kan få forretningen til at gå bedre og hvordan it understøtter det i stedet for at stå op midt om natten for at udvide et tablespace på en database, siger han.

TDC Hosting har knap 70 medarbejdere og datacentre i Århus, København og Herlev.

Blandt de nye kunder i 2005 var Finansrådet, der skal have drevet den omstridte prisportal pengepriser.dk, og lysproducenten Martin Professional, der har outsourcet driften af sin centrale it-platform.

Det var med til at sikre et forventet overskud før skat på omkring 5,5 millioner kroner til TDC Hosting.

Ingen discount-ræs

Det kan lade sig gøre, fordi det professionelle marked ikke er præget af det samme discount-ræs som markedet for webhosting til private og små virksomheder, hvor det helst skal koste ni kroner om måneden.

- Selvfølgelig er der er en naturlig udvikling i, at priserne over en årrække vil dale, men jeg synes egentlig ikke, at der er et voldsomt prispres på de portaler, hvor der er krav om oppetid og sikkerhed. Man ved godt, at det koster noget, hvis man vil have drevet tingene ordentligt, siger Claus Bo Nielsen.

Han forventer, at fremgangen for TDC Hosting fortsætter i 2006, selvom væksten næppe når op på 50 procent igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere