Google og Skype køber hotspot-netværk

Google og Skype ser store muligheder i et spansk hotspot-netværk, hvor brugerne stiller deres egen båndbredde til rådighed for andre. De to selskaber kaster 138 millioner kroner ind i projektet, som kan blive lige så stor en succes som Skype.

Google, Skype og nogle af verdens førende venture-kapitalister investerer i et helt nyt bruger-baseret netværk af wi-fi hotspots, som de mener har potentiale til at blive verdens største inden årets udgang.

Tilsammen har selskaberne rejst knap 138 millioner kroner til den første investeringsrunde i Madrid-baserede Fon.

Skal udbygges

Pengene skal primært anvendes til at udbygge det globale netværk af de såkaldte "foneros", som netværksbrugerne kaldes.

Foneros er opdelt i tre kategorier. "Bill"-brugerne - opkaldt efter Bill Gates - downloader software fra Fon, som omdanner deres hjemme-netværk til et hotspot, som alle kan anvende mod betaling.

Så er der "Linus"-brugerne - opkaldt efter Linus Torvalds - der tilbyder deres hotspots og båndbredde gratis og endelig "Aliens"-brugerne, der betaler for at koble sig på Fon, og som ikke stiller deres Wi-Fi-netværk til rådighed for andre.

Fon gik i luften i november og har på blot to måneder fået 3.000 brugere i 53 lande.

Selv erklærer selskabet, at det vokser hurtigere end T-Mobile, hvis fire år gamle hotspot-netværk for tiden er det største med 24.000 brugere.

Et af venture-selskaberne, Index Ventures, mener, at Fon minder meget om Skype, og at ideen har samme potentiale som Skype, der blev solgt til eBay for et milliard-beløb i efteråret.

Fon er stiftet af Martin Varsavsky, der også står bag Ya.com, der er Spaniens næststørste internet-operatør.

Relevant link

http://en.fon.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere