Google tager BMW til nåde efter søgefusk

Tyske BMW optræder igen på søgemaskinen Google, der ellers smed BMW på porten for få dage siden, fordi bilproducenten anvendte i tusindvis af skyggesider. De er nu fjernet.

Kun få dage efter Google smed BMW på porten for at have gået over stregen i forsøget på at sikre sig gode placeringer i Google-indexet, er den tyske bilproducent taget til nåde igen og den virtuelle dødsdom ophævet.

Det betyder, at bmw.de sammen med ligeledes udelukkede ricoh.de igen optræder i Googles søgeresultater med sine tysksprogede websites.

Skyggesider slettet

Benådningen kommer efter, at både BMW og Ricoh har dropppet de tusindvis af skyggesider, der har ført til udelukkelsen og en pageranking i den absolutte bund.

Det har betydet, at bmw.de slet ikke er dukket op på verdens mest populære søgemaskine, selv om man har søgt på BMW.

Begge selskaber havde oprettet en meget lang række sider fyldt med ord, som Google-søgere kunne tænkes at søge på.

Hvis søgeren dernæst klikker sig ind på en af de pågældende sider, bliver han omgående omdirigeret til hovedsiden på enten bmw.de eller ricoh.de.

Ikke tilladt

Metoden er af Google blevet erklæret klart ulovlig og uacceptabel i søgemaskinens index.

Det har hotelkæden SAS Radisson tidligere mærket, idet også hotelkædens hjemmeside har været sortlistet på grund af metoden.

Herhjemme anvender en række selskaber metoden, har Computerworld tidligere afsløret, De tæller blandt andre Boghandlerkæden Bog & Idé, Admiral Hotel i København og hi-fi-forhandleren Tape Connection.

Ifølge en blog skrevet af Google-medarbejderen Matt Cutts vil Google i den kommmende tid øge indsatsen mod såkaldt webspam på ikke-engelsksprogede websider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere