Fladskærm med fjernsyn

Philips har fået den oplagte idé at indbygge en tv-tuner i en fladskærm. Så kan skærmen nemlig bruges både som computerskærm og almindeligt fjernsyn, uden man behøver at tænde for pc'en. Man kan endda se tv i et hjørne, mens man har Windows-programmer på resten af skærmen. Vi har testet vidunderet.

Både pc og tv

Anmeldelse: Philips 150MT er ikke bare en 15 tommer fladskærm, den er også et fjernsyn. Der er så at sige frit valg mellem pc og tv, og man kan endda kombinere signalerne, så man kun ser tv på en del af skærmen.

150MT kan ikke bare forbindes til tv-antennen og computerens skærm- og lydudgang, men også til en videomaskine eller dvd-afspiller via SCART eller S-VHS-stik. Video-signalet kan selvfølgelig fylde hele skærmbilledet, men man kan også vælge picture-in-picture-funktionen, så man kun ser tv eller video i et vindue i et hjørne af skærmen, men man arbejder med computer-programmer på resten. Tv-billedet kan have tre forskellige størrelser.

Philips 150MT er født med en opløsning på 1.024x768, og skærmen har et synligt areal på 304 gange 228 millimeter.

Det er nok lige i underkanten for de fleste, der er vant til noget større fjernsynsskærme. Skærmen er dog oplagt som hjemmets tv nummer to til arbejdsværelset, og man kan jo spare en hel del plads, hvis fladskærmen erstatter en traditionel CRT-skærm såvel som et fjernsyn.

Fladskærmen har et flot design i farverne sølv og sort, så den kan absolut tåle at stå i stuen. Den måler 39 x 37 x 20 centimeter inklusive foden, mens skærmens dybde uden fod er syv centimeter. Vægten er 5,8 kilo, og 150MT kan monteres på væggen, hvis man skulle have sådanne lyster. Strømforbruget er 48 watt, og der er separat strømforsyning.

Flot billede

Billedkvaliteten er, som den skal være. Farverne er superflotte, og både kontrast og lysstyrke er helt i top. Kontrastforholdet er opgivet til 500:1, og lysstyrken er 310 candela pr. kvadratmeter. Kontrasten falder og farverne ændrer sig lidt, hvis man ikke betragter skærmen lige forfra, men man kan dog godt sidde lidt skråt for skærmen uden at få ødelagt oplevelsen.

Responstiden, altså den tid de enkelte pixels er om at reagere på et signal, er på omkring 25 millisekunder. Det er omtrent det bedste, man kan opnå på en TFT-skærm, men ved rulletekster og anden hurtig grafik kan der stadig opstå "spøgelser" på skærmen. I praksis vil det sjældent være et problem, men generelt kræver tv-kigning på den knivskarpe fladskærm noget tilvænning, når man er vant til det gode, gamle fjernsyn.

Den TCO'95-godkendte skærm er udstyret med to små højttalere, hver på 2,5 watt, og tv-tuneren understøtter Nicam stereo.

Lydkvaliteten imponerer dog ikke, og eksterne højttalere er nok at foretrække. Der medfølger selvfølgelig en fjernbetjening, og der er også indbygget tekst-tv med 100 siders hukommelse.

Brugermanualen medfølger på cd, men den er ærlig talt ikke til megen hjælp i forbindelse med tv-funktionen.

Vejledningen findes ikke på dansk, og den engelske version er så ringe, at det tog meget lang tid at finde ud af, hvordan man fik fjernsynet til at finde kanaler automatisk.

Der medfølger også et godt lille program, der hjælper til med at indstille skærmen korrekt. Skærmen har en funktion, hvor den forsøger at finde den optimale indstilling selv, og det virker udmærket.

Alt i alt er 150MT præget af høj kvalitet, og skærmen har kun to ulemper: Den er for lille, og den er for dyr. Med dagens priser på fladskærme og fjernsynsapparater kan man få en del for de 11.995 kroner, Philips 150MT koster med moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere