Kommune-reform god for Convergens

Kommuner, der lægges sammen, skal vælge hvilket dokumenthåndteringssystem, de vil fortsætte med. Indtil videre har leverandøren Convergens holdt fast i alle sine kommunekunder.

Kommunesammen-lægningerne trækker en hale af it-beslutninger efter sig. Blandt andet skal kommunerne beslutte, hvilket dokumenthåndteringssystem de vil fortsætte med.

- For os er situationen indtil videre, at samtlige vores kommunale kunder har valgt at fortsætte med vores system Profile, siger Bo Svensson, seniorkonsulent og direktør for softwarehuset Convergens.

Efter diverse sammenlægninger har Convergens seks kommunale kunder til selskabets dokumenthåndterings-system, der oftest møder konkurrence fra Fujitsu og Ementor.

- Kommunalreformen betyder også, at kommunerne investerer mere i digital forvaltning. Det rigtigt interessante i denne sammenhæng er, at investeringerne centreres omkring forvaltningernes processer, siger Bo Svensson.

Stigende indtjening

Det er interessant, mener han, fordi Convergens har investeret i at udvikle forvaltningsrettede løsninger til for eksempel byggesager, miljøsager og klient/borger-området.

Indtjeningen per medarbejder hos Convergens har været for opadgående flere år i træk. Forrige år steg indtjeningen per medarbejder med 20 procent til 547.000 kroner.

- Indtjeningen per medarbejder steg også sidste år, men ikke 20 procent. Vi har ikke sat tal på sidste års indtjening per medarbejder, siger Bo Svensson.

Antallet af ansatte er skåret fra 32 i 2003 til knap det halve - 15 sidste år.

Opgaver ud af huset

En af grundene til, at forretningen kan klare sig med betydeligt færre ansatte er, at Convergens har lagt en del opgaver ud af huset.

- Vi har outsourcet almindelig timebaseret udvikling og forskelligt inden for systemadministration. På den måde kan vi bruge tiden på det, som vi er specialister i, og det er dokumenthåndtering, siger Bo Svensson.

Forventningerne til indeværende års regnskab er en generel vækst fra omsætning til bundlinje på omkring 20 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere