Oracle-topchef roser dansk standard-beslutning

Software-giganten Oracles topchef for standardisering roser under et besøg i København den danske beslutning om at indføre åbne standarder i staten. Implementeringen af beslutningen bør imidlertid ske med en pragmatisk nærmere end principfast tilgang til virkeligheden.

Oracle-topchefen Donald Deutsch roser under et besøg i København den danske beslutning om at indføre åbne standarder i det offentlige.

- Danmark har truffet en i mine øjne både fremsynet og rigtig beslutning om at satse på åbne standarder, og det kan vi fra Oracle kun støtte, siger Donald Deutsch.

Han er vicedirektør for standardiserings-strategier og it-arkitektur hos software-giganten Oracle, som han repræsenterer i flere internationale organisationer for standardisering.

Det er også i den funktion, at han i disse dage besøger Danmark i kølvandet på Folketingets beslutning om at indføre åbne standarder i staten fra 2008 eller så tidligt, som det er teknisk muligt.

Pragmatisk tilgang

- Det er en vigtig beslutning, men som jeg har forstået det, har man endnu ikke lagt sig fast på, hvordan den præcist skal gennemføres, siger Donald Deutsch.

- Der venter et stort arbejde, og mit råd vil være, at man går til implementeringen med en pragmatisk tilgang til virkeligheden fremfor en principiel. Der er mange facetter af åbenhed, og det bliver man nødt til at have øje for, siger han.

Donald Deutsch råd til det offentlige er, at man nu lægger sig fast på at indføre reelt åbne standarder.

- En standard er kun reelt åben, hvis alle interessenter på lige fod har adgang til at deltage i arbejdet om udviklingen af den, siger han.

Ikke en enkelt ejer

- Man kan ikke definere en standard som åben, hvis den er ejet af et enkelt firma, eller hvis det kun er en gruppe af it-virksomheder, der har mulighed for at være med i arbejdet omkring den, siger Donald Deutsch.

Udtalelsen falder med slet skjult henvisning til softwaregiganten Microsoft, der med den kommende kontorpakke Office 2007 selv hævder at understøtte åbne standarder på dokument-området med det Microsoft-udviklede format Office Open XML.

Microsoft-formatet er fra flere sider blevet kritiseret for at være it-gigantens forsøg på kun halvvejs at komme kritikerne af Microsofts lukkethed i møde.

Open XML-formatet ses samtidig som et forsøg på at dæmme op for udbredelsen af eksempelvis dokumentformatet Open Dokument Format (ODF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere