Fogh: Jeg nævnte åbne standarder for Gates

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) nævnte Danmarks ønske om at benytte åbne standarder i det offentlige, da han besøgte software-giganten Microsofts stifter Bill Gates i USA i sidste måned. Det oplyser statsministeren.

Danmarks beslutning om at benytte software baseret på åbne standarder i det offentlige var et af de emner, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) drøftede med Microsoft-stifter Bill Gates, da ministeren besøgte selskabets hovedsæde i Redmond i sidste måned.

Det oplyser Anders Fogh Rasmussen i et svar til Folketinget, hvor statsministeren nævner en række emner for samtalen med Bill Gates.

Svaret kommer efter kritik af, at statsministeren valgte netop software-giganten Microsoft, som én af de virksomheder, der fik besøg under et rejse i USA i sidste måned.

Standarder på dagsordnen

- Min samtale med Bill Gates i Seattle var af generel karakter, skriver Anders Fogh Rasmussen i svaret til Folketinget.

- Samtalen var domineret af en drøftelse af udfordringerne fra og konsekvenserne af globaliseringen, hvor Microsoft som en global it-virksomhed er en væsentlig aktør, oplyser ministeren endvidere.

Anders Fogh Rasmussen henviser til, at han blandt andet orienterede Bill Gates om arbejdet i Globaliseringsrådet, hvor Microsofts danske direktør Jørgen Bardenfleth har medvirket.

- Endelig nævnte jeg, at vi fra dansk side ønsker at sikre, at det offentliges brug af informationsteknologi, herunder software, er baseret på åbne standarder, skriver Anders Fogh Rasmussen.

Statsministeren oplyser, at han som bekendt også mødtes med Bill Gates under Microsoft-stifterens besøg i Danmark i 2004.

Intet IBM-svar

Anders Fogh Rasmussen gør opmærksom på, at han i forlængelse af besøget i juni hos den amerikanske præsident George W. Bush besøgte en række virksomheder og universiteter på den amerikanske vestkyst.

Enhedslistens it-ordfører Per Clausen har i forbindelse med Anders Fogh Rasmussens besøg hos Microsoft også ønsket svar på, hvorfor ministeren netop har besøgt denne it-gigant og ikke eksempelvis IBM.

Det svarer statsministeren ikke direkte på, ligesom også Per Clausens andet spørgsmål står ubesvaret hen.

Det spørgsmål lyder, om ministeren mener, 'at det sender et heldigt signal til omverdenen, når han aflægger et venskabeligt besøg hos en erhvervsmand, som i USA er dømt for misbrug af sin dominerende stilling?'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere