CMS-direktør køber sig ind hos konkurrent

Medejer og vicedirektør i CMS-selskabet Sitecore, Kasper Kjærbye Larsen, er ude af selskabet efter uenighed med direktør Michael Seifert. Kasper Larsen har nu i stedet købt sig ind hos CMS-konkurrenten Composite.

Medejer og vicedirektør i den danske CMS-leverandør Sitecore, Kasper Kjærbye Larsen, er ude af firmaet og er ved at sælge sin ejerandel på fem procent.

Kasper Kjærbye Larsens ejerandel af Sitecore ligger i hans holdingselskab, der er under opløsning.

Samtidig med afgangen fra Sitecore har han for et ikke offentliggjort beløb købt sig ind hos konkurrenten Composite.

Kasper Kjærbye Larsen begrunder splittet fra Sitecores medejer og nuværende administrerende direktør Michael Seifert med uenighed.

Vokset fra hinanden

- Sitecore har siden stiftelsen i 2001 været fokuset omkring Michael Seifert og jeg selv, og med virksomhedens vækst er også vores forskelligheder vokset, siger Kasper Kjærbye Larsen.

Han henviser til, at der blandt andet har været stigende uenighed om selskabets forretningsmodeller.

Kasper Kjærbye Larsen forventer i løbet af kort tid at få solgt sin ejerandel til de øvrige aktionærer i Sitecore.

Selskabet er 80 procent ejet af Company Factory med Michael Seifert i ejerkredsen.

Mere end 10 procent

Kasper Kjærbye Larsen forlod tidligere på året Sitecore og har nu købt sig til "en ikke bestemmende aktiepost" på mere end 10 procent hos CMS-konkurrenten Composite.

Her bliver Kasper Kjærbye Larsen direktør for den kommercielle del af virksomheden, mens medejer og administrerende direktør Oskar Lauritsen fortsætter på den administrative side.

- Composite står på mange måde et sted, hvor Sitecore allerede har været, og jeg glæder mig at bruge de erfaringer, jeg tidligere har høstet, til at sætte ekstra skub i forretningen, siger Kasper Kjærbye Larsen.

Composite har hidtil primært haft fokus på udviklingen af CMS-løsninger.

Nu skal Kasper Kjærbye Larsen udbygge partnerprogrammet for at sætte ekstra skub i salget i selskabet, der i seneste regnskabsår havde en omsætning på seks millioner kroner og et overskud på knap 1,6 millioner kroner.

Klar til international vækst

Kasper Kjærbye Larsen mener, at Composite står godt rustet til vækst, efter de seneste år er brugt på at strømline organisationen og produkterne.

- Vi er klar til fortsat vækst i Danmark, og jeg forventer, at vi inden for 12 måneder også er godt på vej uden for Danmarks grænser, siger Kasper Kjærbye Larsen.

Væksten skal komme via øget salg via nuværende og ikke mindst kommende partnere.

Kasper Kjærbye Larsen vil blandt andet øget samarbejdet med kommunikations- og reklamebureauer, for at få dem til at udvikle løsninger til deres kunder på CMS fra Composite.

Administrerende direktør Michael Seifert hos Sitecore ønsker ikke at gå i detaljer om Kasper Kjærbye Larsens afgang fra selskabet.

- Men vi har været utroligt glade for Kasper i vores opstartsfase, og det er nok det rigtige tidspunkt for Composite at få ham i ind i virksomheden, siger Michael Seifert.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere