Allofmp3.com er ulovlig i Rusland

Det omstridte musiksite Allofmp3, der sælger piratkopier af musik fra Rusland, er også ulovligt i hjemlandet, erfarer Computerworld.

Det omstridte musiksite Allofmp3 er ulovligt i Rusland, erfarer Computerworld efter gennemgang af dokumenter om sagen.

Dermed har musikselskaberne en reel mulighed for at retsforfølge Allofmp3 med russisk lovgivning i hånden - en ting, som der ellers har været sået tvivl om.

Faktisk vedtog det russiske parlament allerede i 2004, at distribution via internettet var omfattet af lovgivningen om distribution af ophavsretligt beskyttet materiale, men ændringen trådte først i kraft 1. september i år.

Forbudet faldt på plads i Rusland, efter pladeselskabernes rettighedsorganisation, IFPI, der også førte sagen mod internetudbyderen Tele2, foranledigede en statsadvokat-undersøgelse af Allofmp3.com i Moskva for eventuelle overtrædelser af den russiske lovgivning.

Fogedforbud

Allofmp3 kom i søgelyset herhjemme fornylig, da Fogedretten nedlagde et fogedforbud, der hindrede internetudbyderen Tele2 i at give selskabets kunder adgang til musikstedet Allofmp3.com.

Siden har debatten raset - blandt andet om hvordan internettets globale struktur kan spille sammen med landenes forskellige lovgivninger.

Russisk lovgivning er som udgangspunkt meget striks, når det gælder distribution af ophavsretlig beskyttet musik uden de nødvendige tilladelser.

Indtil juli 2004 var lovgivningen imidlertid meget specifik i forhold til, at distributionen foregår på fysiske medier som cd’er eller dvd’er, hvilket ikke er tilfældet med Allofmp3.com, hvor distributionen foregår elektronisk via internettet.

I juli 2004 gennemførte det russiske parlament den pågældende ændring af lovgivningen, så også distribution via internettet var omfattet.

Fastholder behovet for en fogedretskendelse

Umiddelbart ser Allofmp3's nye status som ulovlig i hjemlandet ikke ud til at få nogle konsekvenser i Danmark.

De danske internetudbydere afventer nemlig, at de – ligesom udbyderen Tele2 – blliver mødt med fogedforbud, før de tager skridt til at blokere for Allofmp3.com.

- Vi kan naturligvis ikke holde øje med alle websteder på internettet og selv tage stilling til, hvad der er rigtigt og forkert, men modtager vi et fogedforbud vil vi naturligvis rette os efter det. Vi har dog ikke modtaget et fogedforbud endnu, siger Kaj Skov, der er teknisk direktør i Danmarks næststørste internetudbyder, Telia Stofa.

Han understreger, at det naturligvis også handler om webstedernes sikkerhed for, at de ikke kan risikere at blive uforvarende lukket.

- I forbindelse med børnepornografi oplevede vi i begyndelsen desværre nogle fejl, hvor websteder blev uretmæssigt blokeret og det skal vi helst ikke opleve igen, siger Kaj Skov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere