Eksplosiv vækst i ip-telefoni til virksomheder

Halvdelen af de nordiske virksomheder vil komme med på IP-bølgen over de næste to år. Der kan være penge at spare, men de bedste argumenter ligger i gevinsterne fra integration med andre applikationer og øget mobilitet.

Antallet af nordiske virksomheder, der anvender IP-telefoni, kan blive fordoblet indenfor det næste år, viser en undersøgelse fra analysehuset IDC.

Blandt de 600 adspurgte virksomheder anvendte cirka 20 procent IP-telefoni. Den andel ventes at stige til op mod 40 procent næste år, og kan nå op på 50 procent i løbet af to år, ifølge Brian Troelsen, senioranalytiker hos IDC.

- Det er ikke et spørgsmål om man skal have IP, men hvornår, sagde Brian Troelsen på en konference om IP-telefoni tirsdag.

Integration giver gevinst

Mens IP-telefonien tidligere hovedsageligt er blevet opfattet som et middel til at reducere omkostninger med, er der nu stigende fokus på integrationen med virksomhedernes øvrige systemer og på mobile løsninger, siger branchefolk.

- Tidligere har alt handlet om infrastrukturbesparelser, siger Thomas Lethenborg, Business Unit Manager hos Siemens. – Men væksten nu er på services og applikationer.

Ifølge Lethenborg er en del virksomheder blevet skuffede over IP-telefonien, fordi deres forretningsplaner udelukkende har fokuseret på besparelsesaspektet. – Den største gevinst er på integrationen med kerneprocesserne i virksomheden, vurderer han.

Mobile besparelser

Nogle analytikere mener, at mobilen har potentialet til at udkonkurrere fastnettet på privatkundesiden. På virksomhedsniveau forventer mange dog, at der snarere bliver tale om en sammensmeltning af de to kommunikationsformer.

- Der er ingen tvivl om at mobilintegrationen bliver den næste store bølge, vurderer Henning Glegg-Sørensen fra IBMs Integrated Communications Services.

Den øgede interesse i mobile IP-løsninger drives i høj grad af virksomhedernes voksende udgifter på området. En undersøgelse fra det internationale IP-selskab Avaya viser, at virksomheders udgifter til mobiltelefoni er ved at indhente de beløb, der spenderes på fastnettet.

- Vi forventer, at udgifterne til mobiltelefonien allerede næste år vil overstige det, der anvendes på fastnet-telefoni, i mange virksomheder, siger Roger Jones, europæisk direktør for forretningsudvikling hos IP-selskabet Avaya til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere